23.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALConsiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu judeţele Bihor şi Alba, au accesat...

Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu judeţele Bihor şi Alba, au accesat 110 mil. lei de la UE pentru realizarea unui traseu cicloturistic în munţii Apuseni

Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu judeţele Bihor şi Alba, au accesat un proiect european de 110 mil. lei (peste 22 mil. euro), prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), ce prevede realizarea a 227 km de piste de biciclete, desfăşurate pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor şi Alba. Din lungimea totală a traseului cicloturistic, peste 40%, respectiv 92,4 km, se vor amenaja strict pe teritoriul judeţului Cluj, potrivit unui comunicat de presă al CJ Cluj.

”Este un obiectiv important prin intermediul căruia dezvoltăm, cu fonduri europene nerambursabile,  infrastructura de trasee cicloturistice din zona munţilor Apuseni. Paşii următori constau în realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, respectiv demararea licitaţiei pentru execuţia lucrărilor. Cu siguranţă, întreaga zonă va avea enorm de câştigat, atât din punct de vedere turistic cât şi al dezvoltării economico-sociale a întregului areal.”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

În luna decembrie 2022 a fost încheiat un acord de parteneriat între judeţele Bihor, Cluj şi Alba în vederea depunerii proiectului ’’VELO APUSENI – Amenajare trasee cicloturistice în munţii Apuseni, pe zona judeţelor Bihor, Cluj şi Alba’’.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments