19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de profile de lemn compozit BENCOMP va investi anul acesta peste...

Producătorul de profile de lemn compozit BENCOMP va investi anul acesta peste 2 mil. euro într-o fabrică de brichete din lemn la Arad

BENCOMP, producător român de profile de lemn compozit WPC, va investi în 2023 peste 2 milioane euro pentru a deschide o fabrică în Arad de brichete din lemn,  după ce a alocat alte 2 milioane euro în dublarea capacităţii de producţie a fabricii din Buzău. În urma extinderii producţiei de la Buzău, echipa de angajaţi va creşte la 100 de persoane. Compania va investi în acest  an circa 300.000 lei la Buzău, în noi utilaje, energie verde, creare de noi locuri de muncă.

În 2024, compania vrea să înceapă să producă şi uşi de lemn compozit, urmând să deschidă o altă fabrică în Buzău, după investiţii de 5,5 milioane lei. “Producţia de uşi va satisface o altă nevoie de reciclare, cea a deşeurilor de PVC, un material care în mare parte ajunge în prezent la groapa de gunoi”, spune Cristina Isabela Bene, acţionar majoritar BENCOMP.

Aceasta a adăugat că printre provocările majore cu care se confruntă se numără cererea de materiale reciclate tot mai mare şi oferta nesatisfăcătoare, astfel că preţurile au crescut semnificativ. La acestea se adaugă şi scumpirile energiei electrice şi a aditivilor, etc.

”Provocarea cea mai mare pentru BENCOMP a fost şi este să menţină un ritm constant de aprovizionare cu materii prime care să-i asigure continuitate în producţie. Am avut scurte perioade cu sincope în aprovizionare, dar prin efortul susţinut al întregii echipe, furnizarea comenzilor către clientii noştri nu a fost afectată”.

Bencomp a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de aproximativ 28,8 milioane de lei şi estimează o creştere a vânzărilor cu 18% în 2023, până la nivelul de 34 milioane de lei. Profilele din lemn compozit produse la fabrica BENCOMP din Buzău sunt exportate în Bulgaria, Republica Moldova, Belgia, Spania, Anglia, Grecia, Ungaria, Qatar, Italia şi Franţa. Clienţii companiei activează în principal în construcţii, HORECA şi comerţ. BENCOMP are o reţea de distribuţie formată din revânzători (marile depozite de materiale de construcţii, DIY) şi colaborări cu arhitecţi şi ingineri constructori.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments