28.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Google search engine
AcasăANUNȚURIPhoton Energy Group a luat 21,9 milioane de euro de la Raiffeisen...

Photon Energy Group a luat 21,9 milioane de euro de la Raiffeisen Bank pentru proiecte fotovoltaice

Compania olandeză Photon Energy a încheiat un acord de refinanţare de proiect fără recurs în valoare de 21,9 milioane euro cu Raiffeisen Bank International (RBI) pentru portofoliul său de centrale fotovoltaice din România, cu o capacitate instalată totală de 31,5 MWp.

Semnarea acordului reprezintă prima finanţare de proiect a Grupului pentru active fotovoltaice europene care funcţionează pe bază comercială, vânzând energie pe piaţă fără un contract de achiziţie de energie sau sprijin din partea statului.

”Semnarea acordului de finanţare confirmă faptul că modelul nostru de afaceri integrat, bazat pe capacitatea de a dezvolta, construi, finanţa şi opera instalaţii fotovoltaice, precum şi de a monetiza energia electrică generată, a fost implementat cu succes pe piaţa din România. Decizia noastră de anul trecut de a ne angaja în construcţia de centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de 31,5 MWp şi de a vinde energie electrică pe piaţă reprezintă o încredere foarte puternică în sectorul energetic românesc, la fel ca şi finanţarea fără recurs a proiectului pentru aceste centrale, oferită de RBI. Acestea sunt, de asemenea, o dovadă că o soluţie bazată pe piaţa din sectorul privat pentru nevoile şi planurile de investiţii semnificative pentru tranziţia energetică din România este viabilă şi disponibilă”, a comentat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Până în prezent, doar cele două centrale electrice comerciale la scară utilitară ale companiei din Leeton, Australia, care au o capacitate instalată combinată de 14,6 MWp, au obţinut finanţare de proiect fără recurs.

În 2022, compania a început construcţia a opt centrale fotovoltaice cu o capacitate instalată totală de 31,5 MWp pentru portofoliul său propriu, finanţată din veniturile obligaţiunilor sale verzi de 6,50% euro. Cele opt centrale sunt situate în Şiria (5,7 MWp), Aiud (4,7 MWp), Teiuş (4,7 MWp), Calafat (6,1 MWp), Săhăteni (7,1 MWp) şi Făget (3,2 MWp). La 23 februarie 2023, compania a pus în funcţiune prima centrală, situată în Şiria, iar restul sunt planificate să fie puse în funcţiune până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului 2023.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments