18.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESFamilia Scurtu din Bistriţa-Năsăud a făcut afaceri de peste 181 mil. lei...

Familia Scurtu din Bistriţa-Năsăud a făcut afaceri de peste 181 mil. lei în 2022 cu firma de construcţii Dimex

Compania de construcţii Dimex-2000 Company, controlată de antreprenorii Ioan şi Neluţa Lucreţia Scurtu din localitatea Rebrişoara, judeţul Bistriţa-Năsăud, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de peste 181 mil. lei (36,7 mil. euro), în scădere cu aproximativ 12% faţă de anul anterior, potrivit datelor publice. Compania a realizat anul trecut un profit net de 6,8 mil. lei (circa 1,4 mil. euro), mai puţin cu aproximativ 26% faţă de anul precedent, şi a avut un număr mediu de 206 angajaţi, conform datelor publice.

Dimex se ocupă de construcţia şi întreţinerea drumu­rilor şi a podurilor, construcţii civile, industriale, reţele de apă şi canalizare, consolidări şi ziduri de sprijin, staţii de tratare şi epurare. Compania furnizează betoane industriale şi rutiere, mixturi asfaltice şi închiriază utilaje de construcţii.

Printre contractele câştigate în ultimii ani de Dimex se află proiectarea şi execuţia lucrărilor de moderni­za­re a drumurilor jude­ţene DJ151B şi DJ142, Ungheni (DN15) – Mica Târnăveni (DN14A), judeţul Mureş, o in­vestiţie de aproximativ 106 mil. lei (22,4 mil. euro), realizată în aso­ciere cu OPR Astfalt, Oblas Publicas Y Rega­dios şi Explan. Un alt contract câştigat a fost reabilitarea sistemului rutier din Hunedoara, o investiţie de aproxima­tiv 60 de milioane de euro. Dimex a mai câştigat în asociere cu compania Explan din Cluj-Napoca un contract de peste 68 mil. lei (14,6 mil. euro), pentru reabilitarea a 27 km de drum în Ţara Lăpuşului, judeţul Maramureş.

Dimex-2000 Company a fost înfiinţată în anul 2000 în localitatea Răbrişoara din judeţul Bistriţa-Năsăud, cu principal domeniu de activitate lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor. Compania este controlată de antreprenorii Ioan şi Neluţa Lucreţia Scurtu. În 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de 2021, ca serie brută, cu 12,9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,8%, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments