20.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIOTP Bank finanţează antreprenorii prin IMM Invest Plus

OTP Bank finanţează antreprenorii prin IMM Invest Plus

OTP Bank, subsidiara de pe piaţa românească a celui mai mare grup bancar din Ungaria, anunţă că va continua şi anul acesta parteneriatul încheiat în cadrul Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii – IMM Invest PLUS, prin intermediul căruia IMM-urile, inclusiv cele cu capitalizare de piaţă medie şi start-up-urile, precum şi cele din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi din sectorul alimentar, îşi vor putea asigura lichidităţile necesare pentru derularea activităţilor curente sau pentru investiţii.

Valoarea maximă a creditelor acordate poate fi de până la 10 mil. lei lei pentru investiţii, cu excepţia beneficiarilor din domeniul agriculturii primare, acvaculturii şi pisciculturii, pentru care valoarea maximă a finanţării este de 5 mil. lei, şi de până la 5 mil. lei pentru capital de lucru, cu exceptia beneficiarilor din industria de procesare a sfeclei de zahăr, care pot accesa credite pentru capital de lucru de pana la 10 mil. lei.

”Sprijinirea antreprenorilor şi a întregului sector IMM este foarte importantă pentru sănătatea şi buna dezvoltare a economiei locale per ansamblu, în special în actualul climat, în care nevoia de finanţare a crescut”, spune Roxana Hidan, DCEO Divizia Afaceri, în cadrul OTP Bank România.

Principalele avantaje ale accesării unor finanţări garantate cu garanţii oferite de către Stat, în cadrul schemei de ajutor IMM INVEST PLUS, cu toate componentele acesteia (IMM INVEST, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, RURAL INVEST şi INNOVATION), sunt:

♦ garanţii în numele şi în contul statului, în procent de până la 90% din valoarea creditelor accesate;

♦ dobânzi subvenţionate integral pe o perioadă de 12 luni în condiţiile prevăzute de lege (cu excepţia beneficiarilor componentei AGRO IMM INVEST din domeniul agriculturii primare, pescuitului şi acvaculturii, care nu beneficiază de dobânda subvenţionată);

♦ comisioane de risc şi de administrare subvenţionate de stat, pe toată durata derulării creditului;

♦ perioadă de finanţare de până la 72 de luni pentru creditele de investitii şi până la 36 de luni pentru creditele de capital de lucru, fara posibilitatea de prelungire;

♦ perioadă de graţie pentru creditele de investiţii de până la 18 luni.

OTP Bank România va acorda facilităţi de credit subvenţionate în condiţiile legii şi cu structuri de garantii flexibile în parteneriat cu FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri), FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) şi FRC (Fondul Român de Contragarantare).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments