11.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCarbochim estimează că va produce abrazivi pe suport de 12 mil. lei...

Carbochim estimează că va produce abrazivi pe suport de 12 mil. lei anual în noua fabrică din Cluj-Napoca

Carbochim Cluj-Napoca (simbol bursier CBC), cel mai mare producător de abrazive profesionale din Ro­mânia, controlat indirect de omul de afaceri Iulian Dascălu, proprie­tarul Iulius Group, a demarat acti­vitatea într-o nouă fabrică din zo­na industrială a Clujului şi esti­mea­ză că va produce abrazivi pe suport în valoare de 12 mil. lei anu­al.

A doua etapă din procesul mutării Carbochim s-a finalizat recent, secţia de abrazivi pe su­port funcţionând într-o nouă fabrică, în zona industrială, pe Strada Orăştiei. Procesul de mu­tare a fa­bricii a început în noiem­brie a­nul trecut, atunci când birourile administrative s-au mutat în Bulevardul Muncii, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Secţia recent mutată produce discuri lamelare cu diferite materiale, discuri lamelare frontale, rulouri de şmirghel, benzi spintecate, bureţi abra­zivi, discuri velcro şi altele.

”Secţia abrazivi pe suport reprezintă aproximativ 35% din activitatea fabricii, cu o producţie estimată la 12 mi­lioane de lei anual. Odată cu relocarea, preconizăm o evoluţie pozitivă a rezultatelor financiare ale secţiei cu circa 30%, pe fondul reducerii costurilor şi eficientizării proceselor de producţie. 42 de angajaţi din cei 160 ai Carbochim lucrează în secţia abrazivi pe suport, cărora, acum, le oferim un mediu de lucru mult mai bun şi eficient“, a decarat Viorel Popoviciu, directorul general al Carbochim, într-un comunicat de presă.

Pe lângă secţia de abrazive pe suport, Carbochim mai are active secţia corpuri abrazive cu liant ceramic şi secţia corpuri abrazive cu liant organic şi discurile de debitat, a căror relocare se va realiza în perioada următoare, în locaţia din Bulevardul Muncii, în funcţie de livrarea echipamentelor noi. Carbochim a achiziţionat trei instalaţii de dozare automată a granulelor abrazive, o presă de 300 tone pentru corpurile abrazive şi şase etuve de policondensare (cuptoare electrice pentru uscarea şi arderea corpurilor abrazive), ca parte a planului de modernizare şi retehnologizare a fabricii, cu o valoare a investiţie de aproximativ 5 milioane de euro. Noile echipamente sunt automatizate şi permit economisirea energiei electrice cu 30%, potrivit companiei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments