19.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURINN Asigurări de Viaţă a încheiat anul 2022 cu prime brute subscrise...

NN Asigurări de Viaţă a încheiat anul 2022 cu prime brute subscrise de 970 mil. lei, plus 3,2%

NN Asigurări de Viaţă, liderul pieţei de asigurări de viaţă, a înregistrat la finalul anului 2022 un volum al primelor brute subcrise de 970 mil. lei, consemnând un avans de doar 3,2% faţă de anul 2021, în schimb despăgubirile plătite pe zona asigurărilor s-au ridicat la 559 mil. lei, în creştere cu 16% în 2022 comparativ cu 2021, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

”2022 a fost un an care ne-a amintit încă o dată tuturor cât de important este să avem grijă de noi, de cei dragi şi de ce contează cu adevărat. Prin tot ceea ce facem, la NN urmărim să fim un sprijin real pentru cei peste 2,2 milioane de români care se bazează pe noi în demersul lor de a-şi asigura un viitor financiar mai bun. Evoluţia companiei reconfirmă că avem o bază financiară solidă şi o poziţie bună pentru a ne continua misiunea de a fi alături de oameni atunci când au cel mai mult nevoie, oferind mereu soluţii relevante de asigurare şi pensie privată prin care să protejeze tot ce contează pentru ei”, a spus Gerke Witteveen, Chief Financial Officer al NN.

În ceea ce priveşte despăgubirile plătite pe zona asigurărilor, aproximativ 80 mil. lei au fost beneficia pentru evenimente asigurare, iar 479 mil. lei au fost indemnizaţii pentru poliţele ajunse la finalul perioadei contractuale, răscumpărate sau reziliate. Coeficientul de lichiditate înregistrat anul trecut a fost 2,61, iar marja de solvabilitate raportată conform Solvency II a fost 203%, confirmând stabilitatea financiară a companiei şi capacitatea de a-şi îndeplini obligaţiile asumate faţă de clienţi. În acelaşi timp, compania şi-a amplificat amprenta în economie prin contribuţiile totale de aproximativ 68 de milioane de lei plătite la bugetul de stat, cu 23% peste nivelul din anul anterior.

NN Asigurări de Viaţă a administrat active financiare în valoare de 4,45 miliarde de lei în 2022, nivel apropiat celui înregistrat la finalul anului precedent ca urmare a eforturilor de a atenua efectele volatilităţii din pieţele financiare asupra asigurărilor cu componentă de investiţii. Compania a încheiat anul 2022 cu un profit brut de 106 milioane de lei, conform rezultatelor financiare neauditate, cu 23,7% peste nivelul din anul precedent care a fost marcat de un volum mai ridicat de investiţii în transformarea digitală.

În segmentul pensiilor private facultative administrate de NN Asigurări de Viaţă, compania a continuat să ajute clienţii să economisească în plus pentru pensie. Activele nete administrate au depăşit pragul de 2 miliarde de lei la finalul anului trecut, cumulat pentru fondurile NN Activ şi NN Optim, cu 7,1% peste nivelul din 2021, reprezentând o cotă de 55,4% din piaţă potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară. Cele două fonduri au depăşit cumulat 300.000 de participanţi la finalul anului trecut, echivalentul a aproape 48% din numărul total de participanţi la Pilonul III. De asemenea, NN Asigurări de Viaţă a fost alături de participanţii celor două fonduri care au îndeplinit condiţiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon III şi a plătit în total peste 53 de milioane în 2022, conform datelor financiare neauditate.

În acelaşi timp, în segmentul pensiilor private obligatorii  administrate de NN Pensii, 2022 a fost încheiat cu un volum al activelor nete administrate de 33 de miliarde de lei, cu 6,2% peste nivelul de la finalul anului 2021, reprezentând o cotă de 34,3% din piaţă, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară. Fondul administrat de NN Pensii avea 2,08 milioane de participanţi la finalul anului trecut, echivalentul a 26,2% din numărul total de participanţi la Pilonul II, şi a plătit aproape 160 de milioane de lei celor care au îndeplinit în 2022 condiţiile pentru a beneficia de sumele acumulate în contul lor de pensie privată Pilon II.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments