-0.3 C
Cluj-Napoca
miercuri, noiembrie 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAeroportul din Timişoara va avea conexiune la Autostrada A1, proiect de 22...

Aeroportul din Timişoara va avea conexiune la Autostrada A1, proiect de 22 mil. euro

Consiliul Judeţean Timiş în parteneriar cu CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) vor implementa un proiect de 22 mil. euro pentru realizarea unui drum de conectivitate de 7 km între aeroportul din Timişoara şi Autostrada A1. Acest obiectiv de investiţii este cuprins ca proiect prioritar în Programul Operaţional pentru Transport şi este prevăzut a se implementa la profil de drum expres, cu două benzi pe sens, pe o lungime de aproximativ 7 km, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Timiş.

Viitorul drum va avea sisteme inteligente de transport precum cel de management al traficului, camere video, comunicare şi informaţii în timp real pentru utilizatori şi administratorul infrastructurii, alături de sisteme de urgenţă. Noul obiectiv va facilita accesul de la şi către aeroport, cu intenţia de a fi legat la reţelele principale de transport din România şi ţările vecine. În proiect este inclusă chiar şi o porţiune din centura Timişoarei, cu scopul diversificării accesului atât la varianta ocolitoare, cât şi în localităţile periurbane.

”Administraţia judeţeană şi-a exprimat interesul ferm de realizare a investiţiei şi de susţinere a descentralizării activităţii CNAIR, deoarece are capacitatea de implementare a proiectului şi poate valorifica integral finanţarea de la Comisia Europeană. Printre beneficiile proiectului care urmează a fi implementat de către Consiliul Judeţean Timiş se află: decongestionarea traficului existent, scăderea numărului de accidente, reducerea poluării fonice şi a aerului cu gaze cu efect de seră. Totodată, dezvoltarea acestui drum expres va conduce la creşterea atractivităţii judeţului Timiş pentru investiţii şi implicit pentru crearea de noi locuri de muncă şi creşterea dinamicii mediului de afaceri”, se arată în comunicatul de presă al Consiliului Judeţean Timiş. CNAIR va asigura finanţarea investiţiei, iar Consiliul Judeţean Timiş se va ocupa de elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, realizarea auditului de siguranţă rutieră, precum şi de gestionarea lucrărilor de execuţi

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments