6.7 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESFamilia Oltean din Reghin a ajuns la afaceri de 65,5 mil. euro...

Familia Oltean din Reghin a ajuns la afaceri de 65,5 mil. euro cu grupul de firme Maviprod-IRUM

Grupul de firme Maviprod-IRUM, deţinut de familia Oltean din Reghin, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 65,5 mil. euro şi estimează pentru anul în curs o creştere de cel puţin 10% a afacerilor faţă de 2022. IRUM produce în fabrica din Reghin tractoare şi utilaje TAF (tractoare articulate forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora, potrivit Ziarului Financiar.

”Vorbind la nivel general, piaţa tractoarelor agricole în anul 2022 a fost în uşoară scădere, în principal din cauza secetei, dar şi a războiului din Ucraina, care a limitat accesul la resurse şi a dus la termene de livrare a materiei prime mult mai mari. Însă, pentru IRUM, care este singurul producător de tractoare agricole din Europa de Est, din fericire lucurile nu au stat aşa. În 2022 ne-am bucurat de o creştere a vânzărilor faţă de anul precedent, odată cu creşterea notorietăţii în sectorul agricol, oferindu-le clienţilor noştri produsele într-un timp foarte scurt, uneori chiar din stoc“, a spus Mircea Eugen Oltean, director general IRUM Reghin, citat de ZF.

Pe plan local, IRUM vinde prin intermediul punctelor proprii de vânzare şi distribuţie, însă compania colaborează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor forestiere, fermieri, composesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva. IRUM a încheiat parteneriate cu companii din Africa de Sud, Spania, Slovacia şi Chile, pentru a putea livra tractoare în zonele respective. Astfel, în prezent produsele IRUM ajung la export pe pieţele din Franţa, Germania, Belgia şi Luxemburg, Slovenia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Spania, Afica de Sud şi Chile, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei.

”Putem spune că accesul greoi la anumite materii prime, termenele de livrare prelungite şi costul energiei ne-au determinat să adaptăm strategia de lucru în funcţie de posibilitatea colaboratorilor de a ne furniza materialele necesare. Totodată, din cauza sechelelor lăsate de pandemie, oamenii fiind luaţi total prin surprindere în acel moment, în prezent analizează mult mai atent decizia de cumpărare. Fermierii au prins încredere în produsele IRUM, ceea ce ne determină să ne setăm obiective si mai înalte în 2023, chiar să depăşim creşterea de 50% de anul trecut”, a spus şeful IRUM Reghin.

În urma investiţiilor făcute în anii trecuţi, IRUM şi-a mărit capacităţiile de producţie şi a reuşit să aducă îmbunătăţiri utilajelor fabricate, a adăugat noi produse în portofoliu (cel mai important fiind noul tractor agricol românesc TAGRO), au fost deschise noi puncte de lucru, iar echipele de vânzări şi service s-au dezvoltat foarte mult. În prima parte a anului 2022, compania a lansat un nou produs, respectiv varianta actualizată a tractorului agricol de 102 c.p., TAGRO Stage V.

În prima parte din 2022, IRUM a finalizat o investiţie de peste 5,3 mil. euro într-o nouă secţie de vopsitorie, cu o suprafaţă de 2.000 mp. În a doua parte a anului, pe lângă modernizarea birourilor administrative, IRUM s-a axat pe investiţii în tehnologia necesară pentru producţia la nivel înalt, cât şi în echipamente menite să eficientizeze activitatea centrului de cercetare şi dezvoltare. O altă investiţie semnificativă, în valoare de 6 mil. euro, a fost dezvoltarea sediului central Maviprod, compania mamă a grupului. Prin extinderea acestuia cu noi depozite şi un nou showroom, compania a reuşit eficientizarea activităţii de distribuţie, mărirea capacităţii de stocare şi crearea unui centru de excelenţă în reparaţia motoarelor diesel. 

”Situaţia termenelor de livrare, care în majoritatea cazurilor au ajuns să depăşească un an, este îngrijorătoare pentru producători. Fermierii au uneori nevoie de utilaje de pe o zi pe alta, pentru ca productivitatea să nu aibă de suferit. Termenele de livrare la noi sunt foarte mici, producţia este în continuă dezvoltare şi facem tot posibilul să răspundem cererilor cât mai rapid, reuşind să atingem termene de livrare neaşteptat de scurte pentru acestă etapă a industriei”, a transmis Mircea Oltean.

În prezent, în cadrul grupului de firme Maviprod-IRUM lucrează peste 600 de angajaţi, iar pe parcursul acestui an compania intenţionează să mai facă angajări. Principalul acţionar al companiei IRUM este Maviprod din Reghin, cu o participaţie de 93,47%, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice. Compania Maviprod este deţinută integral de Violeta Oltean, soţia lui Mircea Eugen Oltean.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments