22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la OVES Enterprise estimează dublarea afacerilor în acest an

Clujenii de la OVES Enterprise estimează dublarea afacerilor în acest an

Compania OVES Enterprise din Cluj-Napoca, specializată în dezvoltare de software, anunţă dublarea investiţiilor, la 3 milioane de euro, pentru 2023, cu focus pe lansarea de produse proprii şi pe extinderea internaţională. În 2022, afacerile dezvoltatorului de software au trecut de 6 mil. euro, iar pentru anul în curs, oficialii companiei estimează dublarea businessului, pe fondul creşterii numărului de proiecte din industria financiară (bănci, instituţii financiare, start-up-uri din zona financiară etc.) şi de apărare.

”Estimăm cel puţin o dublare a business-ului OVES Enterpris în 2023. Ne vom axa, în continuare, anul acesta, pe segmentele de defence şi financiar, dar şi pe zona de cloud, în măsura în care avem foarte multe cereri de aici şi avem şi expertiza necesară pentru a da curs acestor cerinţe. Vedem, totodată, o creştere a cererii şi în zona de healthcare, segment care ne aşteptăm să aibă o evoluţie importantă”, explică Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Numărul de clienţi OVES Enterprise a crescut anul trecut cu aproximativ 30%, însă dublarea business-ului în 2022 a fost generată de solidificarea parteneriatelor deja existente, compania reuşind, cu fiecare client, o scalare a serviciilor oferite, din zona de development, la început, către consultanţă, strategie, cybersecurity, data security şi multe altele.

Tot anul trecut, OVES Enterprise a început procesul de extindere a prezenţei în piaţa internaţională, prin deschiderea de birouri în afara României. În prezent, compania operează birouri în SUA, la Palo Alto (Silicon Valley), în Germania (Munchen şi Berlin), în Emiratele Arabe Unite (Dubai) şi în Mare Britanie (Londra).  

”Vom continua extinderea internaţională în 2023. Dorim să explorăm opţiunea de a deschide noi birouri în SUA, de exemplu la New York sau la Washington. Nu excludem să deschidem un birou şi în partea de nord a Europei, cel mai probabil în Suedia, care este poartă de intrare către ţările nordice. Şi Franţa rămâne o ţara interesantă pentru noi, cu foarte multe posibilităţi în zona de tech. Totodată, avem un partener din Asia care doreşte să deschidem un office acolo – explorăm şi această opţiune”, mai spune Mihai Filip.

Optimizarea proiectelor, reducerea costurilor şi creşterea profitabilităţii sunt aspectele care completează strategia de anul acesta a OVES Enterprise. Cât priveşte numărul de angajaţi, OVES Enterprise a închis 2022 cu o echipă de aproape 200 de colaboratori. Compania îşi propune o creştere cu 50% a numărului de colaboratori, ajungând, la finalul anului, până la circa 300. Acest obiectiv se află în strânsă legătură cu contextul economic global şi va fi ajustat, pe parcursul anului, pe măsura oportunităţilor şi a contextului.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments