9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGrand Hotel Italia de cinci stele din Cluj-Napoca a investit 1 milion...

Grand Hotel Italia de cinci stele din Cluj-Napoca a investit 1 milion de euro într-un centru spa

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj, parte a lanţului italian Select Hotels Group, a finalizat anul trecut cu afaceri de 27 mil. lei, în uşoară creştere faţă de nivelul înregistrat în 2019, anul de referinţă în turism, potrivit Ziarului Financiar.

”Anul trecut am avut în medie un grad de ocupare de 47% faţă de 60% grad de ocu­pare în 2019, dar cifra de afaceri a fost uşor peste nivelul din 2019. Am ajuns la 27 mil. lei, pentru că au crescut tarifele la cazare. Pentru acest an aşteptăm o revenire a zonei corpo­rate, deja avem rezervate camere pentru două congrese mari, cerere este din partea companiilor de IT, de pe piaţa medicală sau agricultură. Am bugetat o creştere a cifrei de afaceri pentru acest an”, a spus Simion Prunean, administratorul hotelului şi acţionar minoritar, citat de ZF.

Anul trecut gradul de ocupare al hote­lului a fost susţinut de evenimentele care s-au organizat la Cluj, dar şi festivalurile Electric Castle şi Untold. Grand Hotel Italia, cu o capacitate de 187 de camere, dar şi 14 săli de conferinţă se întinde pe o suprafaţă de peste 30.000 mp. Hotelul a fost deschis în 2011 în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de euro făcută de familia de italieni Batani, care controlează mai multe unităţi hoteliere în Italia.

”Turiştii caută facilităţi, nu mai este suficient să ai doar camere, mai ales dacă eşti un hotel mare trebuie să oferi şi facilităţi pentru companii şi pentru turişti, să atragi venituri din mai multe surse şi să îţi asiguri gradul de ocupare. Costurile noastre au crescut foarte mult, de aceea au crescut tarifele. În trei luni sper să deschidem centrul spa care se va întinde pe 2.500 de mp, cu piscină, saune, săli de masaj şi o sală de fitness. În total ajungem la un million de euro cu această investiţie”, a mai spus Prunean.

Grand Hotel Italia face parte din lanţul hotelier Select Hotels Group, ce include mai multe unităţi hoteliere de lux în Italia, pe coasta Mării Adriatice. Cel care a văzut potenţial pe piaţa din Cluj-Napoca a fost Antonio Batani (a decedat), care a ajuns în anii ’90 pe piaţa locală pentru recrutare de personal şi care a decis să ridice un hotel de cinci stele.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments