web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Grupul Maxagro investeşte 10 mil. euro într-o fabrică de furaje şi în irigaţii

Grupul Maxagro investeşte 10 mil. euro într-o fabrică de furaje şi în irigaţii

Grupul Maxagro, deţinut de fraţii Ianco şi Ioji Zifceak, care cultivă 10.000 de hectare cu cereale în mod convenţional în judeţul Timiş şi 1.800 de hectare în sistem ecologic, are în plan în acest an investiţii de 10 mi­­lioane de euro în sisteme de iri­gaţii şi într-o fabrică de furaje, potrivit Ziarului Financiar.

”Anul trecut am făcut investiţii de 50 de milioane de lei (circa 10 mil. euro – n. red.) în tehnologie şi în uti­laje. Anul acesta avem un proiect de investiţii de 5 milioane de euro în irigaţii şi de 5 milioane de euro într-o fabrică de nutreţuri combinate”, a spus pentru Ianco Zifceak, acţio­nar al Maxagro, citat de ZF.

În 2022, grupul Maxagro a cum­părat companiile Ferma Birda şi Ex­ploataţia Agricolă Birda, din acelaşi judeţ, deţinute de doi fraţi belgieni. Astfel, ei au intrat pe nişa agriculturii ecologice şi au mărit suprafaţa pe care o lucrau în total cu 1.800 de he­tare. Tranzacţia s-a ridicat la aproape 25 de milioane de euro, iar mare parte din sumă este reprezentată de o cofinanţare bancară. Proiectul de in­vestiţii în sisteme de irigaţii din acest an va fi pentru su­prafaţa cultivată în sistem ecologic, aceasta fiind o nişă cu o cerere impor­tantă, potrivit re­pre­zentanţilor grupului Maxagro.

Maxagro are trei linii mari de business: cultura vegetală, adică producţia de cereale, zootehnia şi construcţiile de drumuri. Ferma de bovine numără peste 2.500 de capete din rasa Holstein, din care aproximativ 1.000 sunt de muls, fiind atinsă capacitatea optimă, potrivit reprezentanţilor grupului. Astfel, gunoiul din ferma de bovine va fi folosit ca îngrăşământ pentru producţia de cereale în sistem ecologic.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW