20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a ajuns la afaceri de...

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a ajuns la afaceri de peste 33 mil. euro în 2022, cel mai bun an din istoria companiei

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 33 mil. euro, realizând astfel cea mai bună performanţă din istoria companiei, potrivit Ziarului Fiananciar. În 2021, compania a avut afaceri de 23,3 mil. euro (114,7 mil. lei), potrivit datelor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor.

”În 2022 am înregistrat recordul absolut, atât ca şi volum de producţie, care a depăşit toţi anii anteriori, cât şi ca cifră de afaceri. Pentru anul 2023, ne-am propus un buget ceva mai prudent, puţin sub 30 de milioane de euro, ţinând cont şi de faptul că preţurile de vânzare pentru oţelul-beton, cea mai importantă componentă de cost din industria noastră, se situează pe un trend uşor descrescător”, a declarat Bogdan Bulgaria, managing director ASA CONS pentru regiunea Europa de Est, citat de ZF.

Unul dintre cele mai mari proiecte din istoria companiei turdene a fost finalizat în 2018, montajul structurii prefabricate a fabricii MDF Yildiz Entegre România de la Oarja, cu 70.000 de metri pătraţi construiţi. Pe parcursul anilor trecuţi, ASA CONS a lucrat la mai multe proiecte mari, precum centrul logistic Dedeman din Pantelimon, magazinele Dedeman de la Braşov şi Câmpulung Moldovenesc, un proiect pentru un producător japonez din zona Bucureşti, dar şi pentru dezvoltatorul logistic Transilvania Construcţii din Cluj. Anul trecut, compania din Turda a finalizat mai multe magazine şi centre logistice pentru Dedeman, centre logistice pentru CTP sau unităţi comerciale pentru retailerii Altex, Carrefour, Leroy Merlin sau Romstal.

Producătorul de prefabricate şi-a început activitatea pe piaţa locală în anul 1999, ca parte a grupului ungar ASA, iar în 2008 compania a fost achiziţionată de grupul Consolis, cu sediul în Franţa. În 2014, au fost finalizate operaţiunile de integrare a companiei soră ungare ASA Epitoipari KFT (companie aparţinând grupului Consolis) în cadrul ASA CONS România, a cărei activitate este coordonată, în prezent, în totalitate de către managementul local.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments