34.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iulie 14, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURILibrăria online Libris a vândut peste 2,3 milioane de cărţi în 2022,...

Librăria online Libris a vândut peste 2,3 milioane de cărţi în 2022, în creştere cu 10%

Librăria online Libris a vândut în 2022 peste 2,3 milioane de produse, cu o medie a comenzii înregistrate de 113 lei, în creştere cu 10%, cele mai multe cărţi fiind cumpărate în judeţele Bucureşti, Braşov şi Cluj, care cumulează mai mult de un sfert  (28%) din volumele  comandate la nivel naţional. Cele mai multe comenzi de carte pe cap de locuitor au venit anul trecut din Bucureşti, urmat de Braşov şi Cluj, iar cele mai puţine comenzi pe Libris s-au plasat din Harghita, Covasna şi Ialomiţa.

La nivel naţional, numărul mediu de volume per comandă este de 3,7, iar suma medie de 113 lei. Cea mai mare valoare medie a fost înregistrată în judeţul Braşov, de 240 lei/comandă. Interesul pentru cărţile în limba engleză a crescut spectaculos, fiind livrate cu peste 70% mai multe volume decât în anul precedent.

Cele mai multe volume livrate au fost din categoriile Cărţi pentru Copii, care se află pe primul loc în toate judeţele, urmate de cărţile din categoria Beletristică. Cărţile de dezvoltare personală sau cele din categoria Ştiinţe Umaniste ocupă locul 3 la nivel naţional, excepţie făcând judeţul Covasna, unde locul 3 este ocupat de cărţile din categoria Spiritualitate, Ezoterism.

Topul celor mai vândute cărţi include bestsellere internaţionale precum „Când corpul spune nu” (Gabor Mate), „Cum să ne păstrăm copiii aproape” (Gabor Mate, Gordon Neufleld) sau „Din cer au căzut 3 mere” (Narine Abgarian), dar şi volumele pentru copii şi adolescenţi Micul Prinţ  (Antoine de Saint-Exupery) şi Recreaţia Mare (Mircea Sântimbreanu), potrivit unui comunicat al Libris.ro.

Gabor Mate este cel mai vândut autor pe Libris în 2022, alături de Coleen Hoover şi Antoine de Saint Exupery. Topul celor mai vânduţi autori români este condus şi anul acesta de Ioana Chicet-Macoveiciuc, urmată de Dumitru Constantin Dulcan şi Ioana Pârvulescu. La nivel naţional, cel mai mare trafic a fost înregistrat de pe dispozitivele mobile, respectiv de 3 ori mai mare decât de pe desktop:  Bucureşti (83,5%), urmat de Timiş (82,4%) şi Cluj (81,9%).

”Suntem încântaţi să descoperim că se menţine interesul faţă de lectură al celor mai mici cititori. Un sfert din volumele livrate în 2022 sunt Cărţi pentru Copii, categorie care domină topurile de vânzări, ceea ce este un semnal bun privind viitorul lecturii în România”, a declarat Laura Ţeposu, CEO Libris.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments