12.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 1, 2023
Google search engine
AcasăIDEI DE AFACERIFamilia Enache a investit 400.000 de euro într-o microfabrică de ciocolată în...

Familia Enache a investit 400.000 de euro într-o microfabrică de ciocolată în Braşov

Inspiraţi de o experienţă în sudul Africii în 2013, Liviu Enache şi soţia lui, Mihaela Enache, nu au putut uita gustul ciocolatei din boabe de cacao pe care au testat-o acolo, aşa că, ani mai târziu, aprofundând reţete şi secrete, au început să producă ciocolată pentru ei şi pentru prieteni. Feedbackurile încurajatoare pe care le-au primit i-au determinat să dea acestei pasiuni statutul de business şi numele Livstory, potrivit Ziarului Financiar.

”Am inaugurat afacerea recent, la festivalul de cafea Slow Coffee Festival din Bucureşti, dar ideea ne-a venit cu mult timp în urmă, în 2013, când am vizitat un sat de artizani în Africa de Sud, unde am văzut pentru prima dată ciocolată bean-to-bar, complet diferită de ceea ce ştiam noi, ciocolata industrială. Câţiva ani mai târziu, am început să facem ciocolată pentru noi şi pentru prieteni, după ce ne-am cumpărat câteva echipamente mici, de laborator. Aşa ne-am gândit să începem o mică fabrică în Braşov”, a spus Liviu Enache, citat de ZF.

Au făcut zeci de teste până când au reuşit să obţină produsul pe care şi-l doreau. Totul este realizat artizanal, nimic nu este automatizat. Din portofoliu fac parte patru sortimente de ciocolată, iar la cele deja cunoscute – albă, neagră şi cu lapte – familia Enache vrea să mai adauge unele cu ardei iute şi cu ghimbir. O tabletă de ciocolată de 65 de grame Livstory costă 20 de lei, cu excepţia celei cu cafea de specialitate, care costă 25 de lei.

”Avem puncte de desfacere în Bucureşti, la Artisan Coffee, în Braşov la Croitoria de Cafea şi mallul Coresi. Avem un spaţiu comercial fizic în Braşov, unde şi producem. Vom vinde şi online, lucrăm la un website”, a mai spus Liviu Enache.

În amenajarea spaţiului de producţie şi în dotarea cu echipamente, investiţiile au depăşit pragul de 400.000 de euro, bani din surse proprii. Familia Enache are şi pentru viitor investiţii bugetate, însă deocamdată vrea să valorifice ce a realizat deja. Microfabrica de ciocolată pe care au deschis-o la Braşov funcţionează după principiul ”bean-to-bar”, iar tot procesul de fabricaţie este la vedere, la fel şi ingredientele.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments