21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIMOL România finalizează proiectul de construcție a celor 14 stații de servicii...

MOL România finalizează proiectul de construcție a celor 14 stații de servicii din contractele de concesiune încheiate cu CNAIR, pe autostrăzile A1 și A2

MOL România anunță finalizarea proiectului complex de investiții care a vizat deschiderea a 14 stații de servicii pe autostrăzile Nădlac – Sibiu (A1), Pitești – București (A1) și Cernavodă – Constanța (A2). La începutul anului 2021, MOL România Petroleum Products a câștigat prin licitația publică organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), șapte contracte de concesiune în vederea utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor de servicii pentru șapte loturi duble (14 spații de servicii), în scopul dezvoltării și construirii de stații de servicii. Valoarea investiției este de aproximativ 28 milioane de euro.

Noile stații reflectă obiectivele MOL de diversificare a portofoliului pentru clienți, conform strategiei actualizate a Grupului MOL 2030+ „SHAPE TOMORROW”, segmentul Consumer Services continuându-și transformarea într-un retailer de bunuri de consum centrat pe digitalizare și un furnizor integrat de servicii complexe de mobilitate până în 2030.

”Finalizarea acestui proiect complex de investiții este încă o reușită, care reconfirmă expertiza, profesionalismul și dedicarea echipelor MOL România. Ne-am asumat anul acesta deschiderea celor 14 noi stații de servicii pe principalele autostrăzi din România și suntem extrem de mândri că am reușit să respectăm termenele asumate pentru a putea oferi tuturor clienților o nouă experiență de călătorie. MOL România este un partener de încredere, care va continua să investească în dezvoltarea proiectelor de infrastructură din România,” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chair, MOL România.

Deschise în iulie 2022, stațiile MOL Murfatlar, localizate pe autostrada A2, Cernavodă-Constanța, au fost primele care au devenit operaționale. Apoi, în intervalul august – decembrie au fost deschise 10  noi stații pe autostrada A1 Nădlac – Sibiu, respectiv MOL Ilia, MOL Vințu, MOL Câlnic, MOL Șusani, MOL Bătești, pe tronsoanele Orăștie-Sibiu și Lugoj-Deva.

Ultimele două stații din acest proiect și care marchează finalizarea acestuia, MOL Prundu, localizate pe autostrada A1, KM 110+100, tronsonul centura ocolitoare Pitești,  au devenit operaționale zilele trecute în regim de testare pentru clienți.

În prezent, MOL România deține o rețea performantă de 259  de stații de servicii la nivel național și 41 de stații MOL Plugee cu 96 de puncte de încărcare electrică.

Călătorim împreună!

Stațiile de servicii de pe autostrăzi sunt dotate cu tehnologie de ultimă generație și oferă clienților o nouă experiență de călătorie. Clienții au la dispoziție pompe multi-produs, unde pot alimenta cu oricare dintre carburanții MOL EVO și MOL EVO Plus, pompe cu debit mărit pentru alimentările cu MOL EVO Diesel și pompe pentru AdBlue, skid-uri pentru alimentarea cu GPL și stații MOL Plugee ultra-fast (100kW) pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Conceputul Fresh Corner este prezent în toate stațiile deschise – gustări: hot-dog, sandvișuri; meniu mic dejun și sortimente variate de cafea Fresh Corner – în plus, în opt dintre stațiile recent deschide – MOL Prundu, MOL Murfatlar, MOL Vințu, MOL Ilia –  clienții pot servi prânzul în Restaurantele Fresh Corner și pot alege dintr-o gamă variată de mâncare caldă. În plus, unele dintre stații sunt prevăzute cu spații dedicate de birou, care dispun de toate facilitățile necesare pentru ședințele care pot apărea în timpul călătoriei (WiFi gratuit, ecran de proiecție). Zonele de servicii dispun de parcări generoase pentru toate tipurile de vehicule, inclusiv pentru camioane sau rulote. De asemenea, clienții pot avea acces la dușuri.

În aceste stații, MOL România implementează un proiect pilot privind managementul deșeurilor alimentare, cât și al celor rezultate din cafea. Această inovație reflectă viziunea companiei de a deveni mai sustenabilă și de a implementa soluții menite să protejeze natura. Stațiile sunt dotate cu un echipament care poate transforma aproximativ cinci kilograme de resturi alimentare în 0,5 kilograme de compost, într-un ciclu de 24 de ore. În plus, va fi redusă și cantitatea de emisii de CO2 și CH4 (de exemplu 1 kg de deșeuri alimentare generează 2,5Kg de CO2), iar această soluție, cu o eficiență de 90%, va reduce și cantitatea de deșeuri alimentare colectată de sistemul de salubritate. În același timp, stațiile integrează zone Green Info Corner, care au rolul de a-i încuraja pe clienți să fie atenți la impactul acțiunilor lor asupra mediului.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 259 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de peste 260 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E, care vizează instalarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și nu numai, printr-o platformă extinsă de programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 6 țări. MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments