30.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 17, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂAngajaţii din IT au fost cel mai bine plătiţi în 2022, cu...

Angajaţii din IT au fost cel mai bine plătiţi în 2022, cu un salariu mediu net de 6.000 de lei pe lună

IT-iştii au fost şi anul acesta cel mai bine plătiţi dintre angajaţi, cu un salariu mediu net de 6.000 de lei pe lună, urmaţi de cei care lucrează în project management, cu o medie salarială de 5.000 de lei, şi de angajaţii din bănci, care au câştigat în medie, 4.300 de lei lunar, potrivit datelor Salario, comparatorul salarial al platformei de recrutare eJobs. Salarii medii cuprinse între 4.000 şi 4.200 de lei pe lună au mai fost înregistrate în telecomunicaţii, construcţii, inginerie, auto / echipamente, medicină, e-commerce, audit / consultanţă ori asigurări.

”Piaţa muncii a avut dintotdeauna un paradox care e puţin probabil să se schimbe într-un viitor apropiat. Mai exact, domeniile care au angajat cel mai mult nu au fost întotdeauna şi cele în care s-a câştigat cel mai bine. Asta pentru că acolo unde vedem volume foarte mari în recrutare, vorbim şi de o pondere mare a angajaţilor pe poziţii entry level. De aceea, vom regăsi domenii precum retailul, serviciile, industria alimentară sau turismul în topul celor mai mari angajatori din România, la distanţă considerabilă de următoarele clasate, însă undeva în a doua parte a ierarhiei atunci când facem o evaluare în funcţie de salarii”, explică Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Astfel, după cum arată datele Salario, pentru retail a fost înregistrat un salariu mediu de 3.200 de lei anul acesta, pentru industria alimentară şi turism de 3.000 de lei, iar pentru call center de 2.800 de lei. Cu peste 400.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro şi creşteri salariale în aproape toate domeniile de activitate, 2022 a fost un an în care balanţa de pe piaţa muncii a fost înclinată în favoarea candidaţilor şi angajaţilor.

Potrivit datelor Salario, judeţele cu cele mai mari salarii în 2022 au fost Bucureşti, cu o medie salarială netă de 4.500 de lei; Cluj, cu 4.100 de lei, Timiş (4.000 de lei), Sibiu, Braşov, Iaşi şi Ilfov – fiecare cu câte 3.500 de lei net.

Aproape identic arată şi topul judeţelor care au angajat cel mai mult anul acesta. Pe primul loc se află Capitala, urmată de Cluj şi Timiş, următoarele două locuri fiind disputate de Iaşi şi Ilfov. Alte judeţe în care salariul mediu net depăşeşte pragul de 3.000 de lei sunt Bihor (3.500 de lei), Constanţa (3.200 de lei) şi Dolj (3.200 de lei).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments