11.8 C
Cluj-Napoca
joi, martie 28, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIDe opt ani consecutiv, MOL România și Fundația Pentru Comunitate oferă ''Permis...

De opt ani consecutiv, MOL România și Fundația Pentru Comunitate oferă ”Permis pentru viitor” tinerilor din medii defavorizate

MOL România și Fundația Pentru Comunitate dau startul înscrierilor pentru cea de-a 8-a ediție a programului „Permis pentru viitor”, prin intermediul căruia tinerii din medii defavorizate pot primi sprijin financiar pentru a urma cursurile școlii de șoferi. Astfel, aceștia pot obține permisul de conducere și pot avea un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în extinderea atribuțiilor de serviciu. Selecția beneficiarilor este realizată în baza unui concurs de proiecte. Cei interesați pot aplica on-line sau trimite prin poștă dosarul până la data de 24 ianuarie 2023, conform informațiilor disponibile pe website-ul Fundației pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.

Pentru acest program sunt eligibili tinerii care au vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, indiferent de localitatea de reședință, care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină permis de conducere categoria B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

„De la bun început Programul „Permis pentru viitor” a fost gândit să ofere o șansă în plus în carieră și în viață tinerilor din medii defavorizate. În toți acești ani am cunoscut tineri ambițioși, care au finalizat cursurile școlii de șoferi și au promovat examenul, iar acum dețin permis de conducere și o meserie care le asigură un venit. Suntem încântați că acest program reușește să continue strategia noastră de responsabilitate socială, care își propune să construiască parteneriate solide cu membrii comunităților din care facem parte,” a declarat Camelia ENE, CEO &Country Chairman MOL România.

Inițiat în anul 2015, programul „Permis pentru viitor” se înscrie în strategia de responsabilitate socială a MOL România prin intermediul căreia dezvoltă proiecte pe termen lung, cu scopul de a sprijini comunitățile. Pentru tinerii cu posibilități materiale reduse, permisul de conducere reprezintă un ajutor real pentru accesul pe piața muncii sau pentru a obține un loc de muncă mai bun. În decursul celor șapte ani de la lansarea acestui program, 140 tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi: 118 au obținut permis de categoria B, 16 categoria C și trei atestate, o tânără cu handicap a obținut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (care permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obținut permisul pentru tractoare agricole. Alți 44 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

„Îi încurajăm pe cei interesați să obțină Permis pentru viitor să solicite cu încredere sprijin în procesul de depunere a proiectelor, atât din partea oamenilor apropiați, cât și din partea organizațiilor cu care sunt în legătură sau direct de la organizatorii Programului. Experiența edițiilor anterioare ne arată că tinerii care aleg un mentor, un îndrumător, o persoană care să-i ajute la înscriere, dar și mai târziu, în timpul cursurilor școlii de șoferi, au rezultate mai bune. Accentuez importanța unei adeverințe din partea unui angajator care oferă un loc de muncă în cazul în care solicitantul va deține permis de conducere, fiindcă aceasta constituie un real avantaj în procesul de jurizare a proiectelor”, aprecizat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Formularul de înscriere și alte detalii despre programul „Permis pentru viitor” sunt disponibile pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate. Programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017.

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 253 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de peste 260 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E, care vizează instalarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și nu numai, printr-o platformă extinsă de programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului.

Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 6 țări. MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments