20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂWeidmüller Interface va angaja 500 de oameni la fabrica de piese electrice...

Weidmüller Interface va angaja 500 de oameni la fabrica de piese electrice şi electrotehnice din Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş

Producătorul de piese electrice şi electrotehnice Weidmüller Interface România, subsidiara locală a grupului german Weidmüller, a demarat lucrările pentru construcţia a două noi hale de producţie în cadrul locaţiei din Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş.

Cu această nouă construcţie, compania îşi extinde locaţia cu o suprafaţă de 6.800 mp, ajungând la finalizarea investiţiei la o suprafaţă totală de 21.800 mp (cea mai mare unitate de producţie din cadrul grupului Weidmüller). Noua investiţie va crea aproximativ 500 de noi locuri de muncă, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Maramureş.

”Lucrăm la realizarea de parcuri industriale în Maramureş, în care vom atrage cât mai mulţi investitori care să vină şi să îşi dezvolte companiile la noi în judeţ. Doar prin investiţii concrete şi prin crearea de noi locuri de muncă putem să creştem nivelul de trai al maramureşenilor şi economia judeţului”, a transmis Ionel Bogdan, preşedintele CJ Maramureş, prezent la startul lucrărilor de execuţie pentru cele două hale de producţie Weidmüller. 

Weidmüller Interface România este furnizor de piese electrice şi electrotehnice pentru domeniul inginerie electrică/electrotehnică. Centrul Weidmüller Interface România şi-a început activitatea în primăvara anului 2005 în localitatea Tăuţii-Măgherăuş, la 10 km de Baia Mare. Primele luni de activitate s-au desfăşurat într-o hală închiriată, urmând ca la finalul anului 2005, cei 67 de angajaţi să se mute în prima hală de producţie Weidmüller dedicată asamblării manuale. Pe parcursul anilor, compania a cunoscut o dezvoltare continuă, ajungând ca în anul 2020 să îşi desfăşoare activitatea cu peste 950 de angajaţi în cele 6 hale de producţie, care au o suprafaţă de aproximativ 15.000 mp.

În prezent, fabrica are 6 secţii de producţie, asamblare manuală, injecţie mase plastice, tampografiere, producţie de cabluri de conexiune, asamblare semiautomată şi asamblare automată şi mai multe departamente funcţionale care asigură suportul necesar activităţii, potrivit site-ului companiei.

Weidmüller Interface România, subsidiara locală a grupului german Weidmüller, a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 316,8 mil. lei, un profit net de 12,2 mil. lei, având un număr mediu de 940 de angajaţi, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments