web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Staţiunea Borsec din Harghita are un nou centru balnear de 9 mil. euro

Staţiunea Borsec din Harghita are un nou centru balnear de 9 mil. euro

Primăria oraşului Borsec a finalizat o investiţie de aproximativ 9 mil. euro, susţinută din fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerului Turismului, de la Consiliul Judeţean Harghita şi din bani de la bugetul local, pentru construirea unui centrul balnear cu o suprafaţă de 2.900 mp şi o capacitate de 1.000 de persoane pe zi în sezonul de vară şi 700 de persoane în timpul iernii. Centrul dispune în zona de spa de piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună şi saună cu aburi, iar în zona balneo oferă diverse posibilităţi de tratament, precum împachetări cu nămol, masaje sau terapie cu apă minerală caldă şi rece.

”Nu puteam să vorbim despre relansarea turismului fără a reporni tratamentul balnear. De aceea am decis că vom fi o primărie care va investi în turism. Am construit pârtie de schi, pistă de bob de vară şi alte facilităţi, reuşind să realizăm unul dintre cele mai frumoase centre wellness şi de tratament din ţară”, a declarat Mik József, primarul oraşului Borsec, într-un comunicat de presă.

Construcţia centrului spa & balneo din Borsec a început în anul 2011, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, care a alocat suma de 13,5 milioane de lei. După aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, s-a sistat finanţarea de la bugetul de stat, ajungându-se în 2016 la contractarea de către primăria Borsec a unui credit bancar de 13 milioane de lei. Investiţia a fost susţinută şi din fonduri de la Ministerului Turismului, Consiliul Judeţean Harghita şi din sume alocate de la bugetul local.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW