web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov a accesat peste 7 mil. euro de la UE pentru eficentizare energetică

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov a accesat peste 7 mil. euro de la UE pentru eficentizare energetică

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, subordonat Consiliului Judeţean Braşov, a accesat o finanţare europeană de 35,6 mil. lei (7,2 mil. euro), în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României, pentru creşterea eficienţei energetice. Clădirea spitalului clinic de urgenţă Braşov a fost construită în perioada 1979-1984 şi are o suprafaţă desfăşurată de 13.843 mp.

Intervenţiile propuse în cadrul proiectului vor determina o reducere cu peste 50% a consumului anual de energie finală pentru încălzire, faţă de consumul anual înregistrat înainte de renovarea energetică, o scădere a consumului de energie primară totală şi o reducere a emisiilor de dioxid de carbon de 30% până la 60%.

’’Urmează să semnăm contractul de finanţare şi să trecem la treabă. Suntem încrezători că vor fi aprobate şi celelalte şapte proiecte de renovare şi eficientizare energetică a clădirilor publice pe care le-am depus până în prezent pe componenta Valul Renovării din PNRR. Valoarea totală a acestor proiecte este de 92,3 milioane de lei’’, a declarat Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, într-un comunicat de presă.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW