25.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALOradea a accesat 17 proiecte de peste 56 de milioane de euro,...

Oradea a accesat 17 proiecte de peste 56 de milioane de euro, finanțate prin PNRR

17 proiecte depuse de către Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) vor primi finanțare nerambursabilă, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea totală a acestora este de 56.783.769,42 euro, cu TVA inclus.

Noi tramvaie și stații de încărcare electrice vor fi achiziționate de către Primăria Oradea în perioada următoare, ca urmare a aprobării proiectelor prin PNRR. Este vorba despre 7 tramvaie noi precum și 45 de stații de încărcare pentru vehicule electrice. În ultimii doi ani, municipiul Oradea a achiziționat 20 de tramvaie şi 22 de autobuze noi, respectiv a inaugurat o linie nouă de tramvai pe ruta Calea Aradului – Ceyrat – Cantemir.

Reabilitarea unităților de învățământ și a Bazinului Crișul

Au mai fost aprobate proiectele privind reabilitarea termică și creșterea eficienței energetice pentru următoarele unități de învățământ: sediile Colegiului Național „Iosif Vulcan” de pe str. Jean Calvin și B-dul Decebal, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” – sediul din Piața Cazărmii, Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”, Școala Gimnazială „Octavian Goga”, Grădinița nr. 41 de pe str. Cantacuzino nr. 68, Grădinița nr. 52 și Creşa nr. 3 de pe str. Călugăreni nr. 8/A, precum și Grădinița nr. 42 de pe str. Salcâmilor nr. 8.

Lucrările care se vor executa la clădiri vor consta în creșterea eficienței energetice, reabilitarea termică a fațadelor, acoperișului și subsolului, înlocuirea tâmplăriei, instalații termice și electrice eficiente din punct de vedere energetic, gestionarea inteligentă a energiei. Tot prin fonduri PNRR va fi reabilitat și bazinul acoperit Crișul, valoarea proiectului fiind de aproape 10 milioane de lei, cu TVA inclus. 

Blocuri ce vor fi reabilitate termic

A fost obținută finanțarea prin PNRR pentru reabilitarea termică a 23 blocuri care se află în zona bulevardului Dimitrie Cantemir (un proiect cuprinde 7 blocuri, iar celălalt proiect cuprinde 5 blocuri). Valoarea totală a lucrărilor pentru aceste proiecte se ridică la aproximativ 6 milioane de euro. Soluțiile vizează în principal lucrări de creștere a eficienței energetice. Este vorba despre lucrări de reabilitare termică a faţadelor, a sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde, precum şi lucrări de reabilitare și modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments