23.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAfacerile Rondocarton au crescut cu 30% în S1 2022, ajungând la 60...

Afacerile Rondocarton au crescut cu 30% în S1 2022, ajungând la 60 mil. euro

Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl, unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat din România, a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de aproape 60 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, conform Ziarului Financiar. Pentru întreg anul 2022, oficialii de la Rondocarton estimează afaceri totale de 120 de milioane de euro.

”În primul semestru din acest an afacerile au fost influenţate de creşterea costului de producţie şi implicit a preţului, şi nu de creşterea volumului, care este foarte puţin peste nivelul de anul trecut. Rămân îngrijorătoare scăderile consumului, atât pe sectorul industrial, dar mai ales pe cel al bunurilor de larg consum, precum şi efectele crizei energetice, fie că vorbim de presiunea inflaţiei, fie de nesiguranţa asupra funcţionării economiei”, a declarat Mihnea Bâldea, general manager Rondocarton, citat de ZF.

Austriecii de la Rondo Ganahl au deschis prima fabrică din România în urmă cu 24 de ani, în localitatea Apahida, judeţul Cluj, printr-o investiţie de câteva zeci de milioane de euro, urmând în 2008 cea de-a doua unitate de producţie de pe piaţa locală, la Târgovişte, printr-o investiţie de 38 de milioane de euro. În 2019, Rondocarton a preluat 60% din compania Transilvania Pack & Print (la aceea vreme parte a grupului austriac Offsetdruckerei Schwarzach), un producător de ambalaje de carton şi etichete cu sediul în localitatea Şura Mică, la 10 km de municipiul Sibiu. Compania vinde cea mai mare parte a producţiei, în jur de 90%, pe piaţa locală, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Rondocarton.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments