20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la Electroglobal Cluj mizează pe o creştere de 10-15% a...

Clujenii de la Electroglobal Cluj mizează pe o creştere de 10-15% a afacerilor

Furnizorul de soluţii şi echi­pamente electrice pentru sistemele de automatizări industriale, acţionări electrice şi sisteme de iluminat Electroglobal Cluj, controlat de Radu Ciorba în aso­ciere cu Maksay Csaba, estimează pentru acest an o creştere de 10-15% a afacerilor faţă de anul trecut, potrivit Ziarului Financiar. Compania a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 154,5 mil. lei (31,4 mil. euro), un profit net de peste 6 mil. lei (1,2 mil. euro) şi cu un număr mediu de 121 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

”Ne dorim ca 2022 să fie un an de creştere accelerată a cifrei de afaceri, însă cu provocări deosebite pe multiple planuri, care vor conduce la costuri inerente şi o presiune mare pe întreg personalul Electroglobal. Lanţul de aprovizionare problematic, creşterea preţurilor la toate produsele şi serviciile achiziţionate, presiunea costurilor salariale şi deficitul forţei de muncă înalt sau mediu calificată, dar şi pandemia sunt doar câteva din variabilele unei ecuaţii complicate pe care fiecare manager va trebui să o rezolve pentru a se obţine un rezultat pozitiv”,a declarat Radu Ciorba, director general şi unul dintre acţionarii Electroglobal, citat de ZF.

Electroglobal SA a preluat afacerea companiei ES Elektro România SRL, printr-un transfer de business aprobat de Consiliul Concurenţei la finalul lunii decembrie 2021. Prin adăugarea afacerii ES Elektro România, Electroglobal îşi consolidează poziţia în piaţa industrială de distribuitor specializat de echipamente electrice pe trei axe – creşterea numărului de clienţi, diversificarea furnizorilor şi a gamei de produse şi extinderea portofoliului de servicii tehnice.

Compania nu a făcut publică valoarea tranzacţiei. La oferta actuală de servicii a companiei (proiectare şi fabricaţie tablourilor electrice, dezvoltarea de software pentru PLC-uri <controler logic programabil> şi proiecte la cheie în domeniul automatizărilor industriale, acţionărilor electrice şi iluminat) s-au adăugat activităţi de training pentru programarea PLC-uri, automatizărilor industriale şi acţionărilor electrice sprijinind clienţii cu un pachet mai consistent în cursa accelerată a  automatizării şi digitalizării, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Electroglobal.

Compania clujeană furnizează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvenţă, automate programabile, senzori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi materiale de instalaţii, colaborând cu clienţi din sectorul materialelor de construcţii, energie, industrie, dar şi cu beneficiarii direcţi, precum integratorii de sistem şi instalatori.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments