web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Spitalul de urgenţă din Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, are la dispoziţie 70 mil. lei pentru extinderea

Spitalul de urgenţă din Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, are la dispoziţie 70 mil. lei pentru extinderea

Spitalul de urgenţă din Miercurea Ciuc va investi 70 mil. lei (aproximativ 14 mil. euro), printr-o finanţare de la Compania Naţională de Investiţii (CNI), în construcţia şi dotarea cu echipamente a unei noi clădiri, dar şi în renovarea celei existente. Astfel, cei 668 de metri pătraţi actuali vor fi extinşi cu peste 8.000 de metri pătraţi, noua unitate urmând să dispună şi de un departament de imagistică, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Harghita.

”Spitalul de urgenţă din Miercurea Ciuc va avea o clădire nouă, dotată cu echipamente de ultimă generaţie, iar clădirea actuală va fi renovată şi va avea secţii separate de pediatrie şi asistenţă de urgenţă pentru adulţi. Investiţia va asigura creşterea calităţii actului medical, de care vor beneficia nu doar locuitorii din oraş ci toţi cei din judeţ”, a declarat Tánczos Barna, ministrul mediului, într-un comunicat de presă. Din valoarea totală a investiţiei, de peste 70 de milioane de lei, contribuţia Consiliului Judeţean Harghita este de 3,7 milioane de lei. În prezent, unitatea de primiri urgenţe din Miercurea Ciuc funcţionează într-un spaţiu mic, cu doar 14 paturi.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW