web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Prefera Foods a făcut profit de 27,6 mil. lei în prima jumătate a anului, la venituri de 60 mil. lei

Prefera Foods a făcut profit de 27,6 mil. lei în prima jumătate a anului, la venituri de 60 mil. lei

Producătorul de Conserve Prefera Food a anunţat un profit net în valoare de 27,6 milioane de lei în S1/2022, de la o pierdere netă de 3,2 milioane de lei anul trecut. Veniturile totale ale companiei au ajuns la 60 milioane de lei, în urcare cu 192% faţă de S1/2021, când veniturile au fost de 20,6 milioane de lei. Pe 30 iunie 2022, cheltuielile au atins 31,3 milioane de lei, plus 31,6% de la an la an.

Cifra de afaceri a primei jumătăţi de an a fost de 22,5 milioane de lei, în urcare cu 19,5%. Rezultatul se datorează „creşterii vânzărilor produselor Prefera cu marjă comercială mai ridicată, dar şi datorită unei creşteri a preţurilor de vânzare”, conform raportului semestrial al societăţii.

În S1/2022, Prefera Food a vândut linia de produse vegane la conservă – reprezentată de un număr limitat de utilaje şi echipamente, bunuri mobile, contracte comerciale, furnizori şi clienţi, diverse informaţii, know-how şi proprietate intelectuală – către Verdino Green Foods pentru suma de 30,6 milioane de lei.

Verdino Green Foods este cel mai mare producător de produse pe bază de proteină din plante – mazăre – proaspete şi congelate din România. Obligaţiunile Prefera Foods sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul PRF26E.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW