web analytics
Sunteți aici
Home > ANUNȚURI > ANPC a amendat cu 750.000 de lei 50 de magazine Auchan

ANPC a amendat cu 750.000 de lei 50 de magazine Auchan

50 de magazine Auchan din toată ţara au fost amendate cu 750.000 de lei pentru neregulile constatate, au anunţat joi reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Potrivit unui comunicat al ANPC, inspectorii au făcut în cursul ultimei luni din 2022 o serie de controale pentru a verifica modul în care este respectată legislaţia în vigoare în magazinele lanţului de hipermarketuri Auchan, la nivelul întregii ţări.

Au fost controlate 50 de magazine, iar, pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat 93 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 750.000 de lei, 11 avertismente şi au dspus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 42.000 de lei şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 14 de unităţi.

Printre neregulile constatate se numără comercializarea unor produse expirate, a unor legume şi fructe depreciate calitativ, cu mucegai, utilizarea unor ustensile de bucătărie sau echipamente de gătit neigienizate, cu grăsime din abundenţă, folosirea unor condiţii de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar şi deficienţe de etichetare a produselor alimentare. De asemenea, au fost depistate nereguli privitoare la nerespectarea regimului promoţiilor, neafişarea preţurilor unor produse sau existenţa unor neconcordante între preţul produsului la raft faţă de cel de la casa de marcat.

”Am fost acuzaţi că facem prea multe controale dedicate unor lanţuri de magazine. Noi nu facem decât unele dedicate dumneavoastră, consumatorilor, pentru a fi siguri că sunteţi respectaţi. Din România nu trebuie doar luaţi bani, mai trebuie şi investit! Trebuie făcută curăţenie, ca de Paşti, ca şi cum această sărbătoare ar fi în fiecare zi. Până atunci, noi vom fi acolo să dăm o mână de ajutor pentru a-i convinge că aşa stau lucrurile”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW