web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Constructorul Geiger Transilvania şi-a dublat anul trecut profitul, ajungând la 18 mil. lei

Constructorul Geiger Transilvania şi-a dublat anul trecut profitul, ajungând la 18 mil. lei

Constructorul Geiger Transilvania, cu acţionariat german, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de aproape 236,2 mil. lei (48 mil. euro), în creştere cu circa 15% faţă de anul anterior, conform datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 18 mil. lei (3,7 mil. euro), dublu faţă de anul precedent, când Geiger a obţinut un câştig net de 8,8 mil. lei (1,8 mil. euro), potrivit datelor publice. Compania a ajuns în 2021 la un număr mediu de 434 de angajaţi, cu 34 de oameni mai mult faţă de 2020.

Geiger Transilvania, al cărei cod CAEN indică activităţi de construcţii de drumuri şi autostrăzi, este deţinută de compania Geiger Group România. Aceasta din urmă este controlată, la rândul ei, de Geiger GMBH & Co, o firmă germană cu activitate în industria de celuloză şi hârtie. Compania realizează lucrări de infrastructură, de dezvoltare a zonelor industriale sau comerciale, construcţii la cheie, reabilitare de clădiri sau tehnologii de mediu. Totodată, Geiger are şi activitate de producţie, livrând beton, agregate, asfalt, nisip, pietriş, piatră concasată.

În prezent, germanii construiesc hubul regional pe care Rehau, producător german de soluţii pentru ferestre, instalaţii, mobilă şi automotive, îl face în judeţul Sibiu, cu o investiţie de 10 milioane de euro. Construcţia se va întinde pe o suprafaţă totală de 52.900 de metri pătraţi, urmând să fie gata în prima jumătate a anului 2023, potrivit unor informaţii anterioare.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW