20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALRetailerul de încălţăminte Benvenuti a bifat afaceri de 67 mil. lei în...

Retailerul de încălţăminte Benvenuti a bifat afaceri de 67 mil. lei în S1/2022, plus 37%

Retailerul de încălţăminte Benvenuti, controlat de antreprenorul local Dan Pavel, a realizat în primul se­mes­tru din acest an o cifră de afaceri de aproximativ 67 mil. lei (13,5 mil. euro), în creştere cu 37% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, con­form Ziarului Financiar. Compania a ra­por­tat pentru 2021 o cifră de a­faceri de aproape 123,4 mil. lei (25 mil. euro), mai mult cu 26,5% faţă de anul an­terior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Pen­tru anul în curs, Benvenuti şi-a bugetat afaceri de 120-130 mil. lei. Compania a revenit anul trecut pe profit, obţinând un câştig net de 5,4 mil. lei (1,1 mil. euro), de la o pierdere netă de 7,9 mil. lei (1,6 mil. euro) suferită în 2020, conform datelor publice.

”Primele trei luni ale anului 2022 au fost relativ slabe, comparabile cu perioada similară din 2021, dar, odată cu ridicarea tuturor restricţiilor, vânzările au crescut sem­ni­fi­cativ, lunile aprilie, mai şi iunie fiind foarte bune din acest punct de vedere. Principala problemă cu care ne con­frun­tăm o reprezintă creşterea tuturor preţurilor, pe toate lan­ţurile, deci inclusiv creşterea preţurilor la furnizorii de în­călţăminte“, a declarat Adrian Câzu, development & retail manager, Benvenuti”, citat de ZF.

Retailerul de încălţăminte a deschis la finalul anului trecut un nou magazin Enzo Bertini, în Sun Plaza Bucureşti, ajungând astfel la o reţea de 46 de magazine sub brandul Benvenuti şi 6 magazine multibrand, Enzo Bertini. Compania a investit anul trecut peste 100.000 de euro în noul magazin Enzo Bertini, deschis în luna no­iembrie 2021 în mallul Sun Plaza Bucureşti.

”Am fost foarte prudenţi şi nu am avut proiecte semnificative de investiţii în primul semestru din 2022 şi nu avem nici pentru semestrul al doilea. Am avut un singur magazin care a fost renovat complet, în mai 2022, după noul concept. Pierderile din perioada de pandemie au lăsat urme adânci şi nu au fost posibile investiţii semnificative”, a mai spus Câzu.

Pentru 2023, compania are prevăzute investiţii în 3-4 magazine noi, în funcţie de evoluţia lucrărilor la unele malluri aflate în construcţie, precum şi câteva renovări de magazine. Benvenuti a ajuns în prezent la 370 de angajaţi şi intenţionează să mai recruteze încă aproximativ 30 de persoane până la finalul anului, însă compania găseşte foarte greu persoane care doresc să lucreze în retail.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments