web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Afacerile producătorului de componente auto Optibelt Power Transmission din Maramureş au crescut cu 31% în S1/2022, ajungând la 39,4 mil. euro

Afacerile producătorului de componente auto Optibelt Power Transmission din Maramureş au crescut cu 31% în S1/2022, ajungând la 39,4 mil. euro

Producătorul de componente auto Optibelt Power Transmission din localitatea Tăuţii-Măgherăuş, judeţul Maramureş, subsidiara locală a grupului german Arntz Optibelt, a finalizat primul semestru din acest an cu o cifră de afaceri de 39,45 mil. euro, în creştere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Ziarului Financiar. Optibelt Power Transmission a realizat în 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 60 mil. euro (293,7 mil. lei), potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

”Principalele probleme întâmpinate în prima parte a acestui an au fost lipsa/migraţia spre Europa de Vest a forţei de muncă, creşterea preţurilor la energie, respectiv a materiilor prime folosite de noi, găsirea de furnizori noi pentru materiile prime importate din Federaţia Rusă, termenele mari de livrare a unor componente electri­ce/elec­tronice, necesare atât ca şi piese de schimb cât şi pentru proiecte noi. În ceea ce priveşte evoluţia pieţei, Optibelt este axat pe mai multe segmente – agricultură, industrie, aparate de uz caznic, automotive, etc – şi din acestă cauză preconizăm un impact minim asupra noastră, în condiţiile unei crize. După boom-ul de după pandemie, neapărat a trebuit să vină şi o regresie, însă acum totul este foarte volatil“, a declarat Attila Gittinger, directorul tehnic al companiei Optibelt Power Transmission, citat de ZF.

Optibelt a intrat pe piaţa locală în urmă cu mai bine de 10 ani prin deschiderea unei fabrici de curele pentru autovehicule şi pentru aparate electrocasnice în localitatea Tăuţii-Măgherăuş, în apropierea municipiului Baia Mare, printr-o investiţie iniţială de 5-6 mil. euro, care ulterior a crescut la 10 mil. euro, potrivit informaţiilor de la aceea vreme.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW