6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂOlandezii de la Enablon au deschis un hub de cercetare & dezvoltare...

Olandezii de la Enablon au deschis un hub de cercetare & dezvoltare la Cluj şi au în plan să ajungă la 100 de oameni în cinci ani

Enablon, o companie de software care dezvoltă soluţii pentru sustenabilitate (ESG) şi care este parte a grupului olandez de IT Wolters Kluwer, a deschis un hub de cercetare – dezvoltare în Cluj-Napoca, unde are în plan să ajungă în câţiva ani la câteva zeci de angajaţi, potrivit Ziarului Financiar.

”Pentru 2022, plănuim să angajăm în noul hub din Cluj-Napoca aproximativ 30 de programatori. Ulterior, dorim să consolidăm câte 10-20 de posturi anual, obiectivul pe termen mai lung – în aproximativ 5 ani –  fiind să ajungem la o echipă de 100 de angajaţi”, a declarat Tudor Ziman, director pentru dezvoltarea produselor software, Wolters Kluwer Enablon, citat de ZF.

Compania a ales Clujul în condiţiile în care grupul Wolters are deja operaţiuni de ani de zile în oraş. ”Clujul este un centru IT&C dinamic pe plan global, având o comunitate însemnată de programatori de top şi mii de absolvenţi ai facultăţilor de profil”, a punctat Ziman.

Centrul de cercetare şi dezvoltare Enablon din Cluj extinde echipa de experţi în software din birourile Enablon din Franţa, Olanda şi Chicago. Enablon dezvoltă soluţii software pentru domenii care au câştigat importanţă în ultimii ani şi care devin tot mai importante pentru antre­pre­nori, corporaţii dar şi autorităţi, res­pectiv ESG (Environmental, Social and Corporate Governance), GRC (Governance, Risk Mana­gement, and Compliance), EHSQ (Environment, Health, Safety, and Quality) şi ORM (Operational Risk Management).

Wolters Kluwer (WKL) este un lider mondial în domeniul informaţiilor profesionale, al soluţiilor software şi al serviciilor pentru sănătate, impozite şi contabilitate, guvernanţă, risc şi conformitate, precum şi pentru sectoarele juridice şi de reglementare. În 2021, Wolters Kluwer a raportat venituri anuale în valoare de 4,8 miliarde de euro. Grupul deserveşte clienţi din peste 180 de ţări, desfăşoară operaţiuni în peste 40 de ţări şi are aproximativ 19.800 de angajaţi la nivel mondial. Compania are sediul central în Olanda. Acţiunile Wolters Kluwer sunt listate la Euronext Amsterdam (WKL) şi sunt incluse în indicii AEX şi Euronext 100.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments