web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica de componente electronice Helbako din judeţul Timiş, afaceri de peste 128 mil. lei în 2021, plus 33,5%

Fabrica de componente electronice Helbako din judeţul Timiş, afaceri de peste 128 mil. lei în 2021, plus 33,5%

Helbako Electronica, subsidiara locală a companiei germane Helbako GmbH, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 128,4 mil. lei (26,1 mil. euro), în creştere cu 33,5% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat anul trecut un profit net de 6,7 mil. lei (1,3 mil. euro), mai mare cu 22% faţă de anul precedent, conform datelor publice. Helbako Electronica a ajuns anul trecut la un număr mediu de 121 de angajaţi.

Compania Helbako Electronica SRL a fost înfiinţată în anul 2015 la Ghiroda, judeţul Timiş, ca furnizor de electronice pentru industria auto, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Unitatea de producţie de la Ghiroda completează şi susţine centrul de dezvoltare al Helbako GmbH din Heiligenhaus, Germania.

Printre clienţii companiei se află BMW, Audi, VW, Porsche, MINI, dar şi alţi producători şi furnizori de automobile. Helbako este o companie de familie aflată la a doua generaţie, care generează un venit anual de peste 60 de milioane de euro, potrivit informaţiilor de pe site-ul Helbako.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW