12.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 1, 2023
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESAlina Ștefan, Manager Resort, THEODORA GOLF CLUB: Străinii, mai ales cei pasionați...

Alina Ștefan, Manager Resort, THEODORA GOLF CLUB: Străinii, mai ales cei pasionați de golf, sunt atrași de faptul că terenul nostru este singurul din România realizat la standarde internaționale

Resortul Theodora Golf Club din localitatea Teleac, comuna Ciugud din județul Alba, pune la dispoziția oaspeților peste 62 ha în care sportul nobil, golful, și relaxarea se îmbină perfect. Terenul de golf ce se întinde pe 56 ha, cu 18 parcursuri în lungime totală de 6.518 m, include și unul dintre cele mai lungi trasee din Europa: un par 6 de 735 m. Celelalte 7 ha sunt ocupate de vilele resortului și alte facilități: 15 vile de lux cu 84 de camere de patru stele,  o sală de conferințe indoor de 150 de locuri, un pavilion outdoor pentru evenimente și o cameră panoramică ce oferă o priveliște spectaculoasă a întregului teren de golf, ideală pentru mese private sau pentru întâlniri de business mai restrânse, o  piscină exterioară pentru sezonul cald, club house-ul care înglobează un driving-range indoor, un pro-shop, vestiare, restaurantul The View, cu specific internațional à la carte și un Lounge Bar cu 160 de locuri în interior și cu 90 de locuri pe terasă. Rafinamentul și ospitalitatea sunt dublate de natura care se dezvăluie cu măreție de-a lungul râului Mureș,  care înconjoară terenul de golf, și prin panorama Munțiilor  Apuseni care străjuiesc resort-ul, imprimând unicitate acestui loc ideal pentru vacanțe. Theodora Golf Club a primit de două ori distincția BEST GOLF HOTEL decernată de International Hospitality Awards.

Alina Ștefan, Manager Resort, THEODORA GOLF CLUB

Alina Ștefan, Manager Resort, THEODORA GOLF CLUB a avut amabilitatea de a acorda un interviu platformei de business www.produsinardeal.ro, oferindu-ne mai multe informații despre activitatea complexului.

Unde este localizat complexul Theodora Golf Club si care sunt facilitățile de care dispune?

Resort-ul nostru este situat la câteva minute de municipiul Alba Iulia, în Teleac, comuna Ciugud, foarte aproape de autostrada care trece pe lângă Alba Iulia și care leagă Sibiul de Cluj-Napoca. Oaspeții noștri pot ajunge foarte ușor la noi, fie cu mașina personală fie folosind serviciul nostru de transfer de la aeroporturile din Sibiu, Cluj-Napoca, sau Tîrgu Mureș. Suntem între dealurile Transilvaniei și pe malul râului Mureș. Aceasta înseamnă că oaspeții noștri se bucură de peisaje extraordinare și pot opta pentru reconfortante drumeții și excursii în natură cu bicicletele pe care le punem la dispoziția lor. Organizăm, la cerere, și vizite în cetatea Alba Iulia, tururi ghidate ori asigurăm transportul către alte atracții turistice din zonă.

Oferim gama completă de servicii hoteliere de 4*: cazare în camere situate în cele 15 vile luxoase și acces gratuit la piscina exterioară și la locurile de joacă pentru copii sau zona de recreere, un meniu internațional la restaurantul și terasa The View, o selecție de băuturi fine la bar, o sală de conferințe și una pentru întâlniri de afaceri mai discrete, un Grill Pavilion pentru evenimente out-door, acces la terenul de golf pentru jucătorii și lecții pentru începători și copii. Resortul nostru are parcare privată, alături de alte servicii și facilități.

Calitatea serviciilor noastre este recunoscută internațional, resortul Theodora Golf Club fiindde două ori câștigător al distincției BEST GOLF HOTEL decernată de International Hospitality Awards. Anul acesta, resortul nostru a primit distincția Booking.com Traveller Review Award 2022, înregistrând 9,4 puncte din 10 posibile.

Ce evenimente sunt organizate aici? Cine sunt principalii clienți?

Ne bucurăm de aprecierea clienților corporate. Companii mari, din toate domeniile, distribuitori de automobile sau de utilaje, companii farma, producători cu distribuție națională și internațională, dar și companii regionale sau locale, aleg să vină la noi pentru a le oferi angajaților și partenerilor câteva zile memorabile. În aceeași măsură, ne bucurăm de aprecierea turiștilor care își doresc câteva zile de vacanță și a oaspeților care vin să se relaxeze pentru câteva ore, departe de stresul urban.

Organizăm și găzduim evenimente atât pentru companii cât și pentru persoane private. Team-building-urile și conferințele de vânzări au la noi succes garantat, pentru că avem spații pentru conferințe, spații pentru expunere de produse, opțiuni variate de petrecere a timpului liber dintre activități, cazare pentru participanți, meniuri personalizate și bine-înțeles, facilități pentru organizarea de petreceri, atât outdoor, cât și indoor.

Managerii companiilor care ne calcă pragul se bucură la noi de cele mai bune servicii pentru prânzuri sau cine de afaceri pe care le organizăm în cea mai deplină discreție în separe-ul cu vedere panoramică de la ultimul nivel al restaurantului, iar mulți oameni de business din zonă aleg terasa restaurantului The View pentru a discuta cu partenerii lor.

De asemenea, avem mulți oaspeți care își invită familiile și prietenii la noi cu ocazia evenimentelor din viața privată – nunți, botezuri, aniversări, zile onomastice. Bucuria de a fi împreună cu cei dragi este întreținută de facilitățile noastre, precum și de parteneriatele pe care le avem pentru a asigura distracția, muzica de calitate, filmarea și fotografiile la eveniment.

Suntem un club de golf, așadar organizăm și întreceri sportive: turnee de golf naționale și internaționale, dar și organizate pentru diverse companii. Pe lângă toată logistica necesară pentru turnee, avem singurul teren cu 18 cupe, la standarde profesioniste internaționale din țară, unde jucătorii se pot bucura și de unul dintre cele mai lungi trasee de golf din Europa (par 6, de 735m). Anul acesta, până în luna octombrie inclusiv,  Theodora Golf Club găzduiește peste 10 astfel de competiții de un înalt standard sportiv. Calendarul competițional este disponibil pe site-ul www.theodoragolfclub.ro.

Oaspeții noștri se pot bucura de toate facilitățile, chiar dacă nu sunt jucători de golf, resortul fiind cu circuit deschis, pentru oricine dorește să se bucure de servicii de calitate în inima naturii.

De câți angajați dispuneți?

Theodora Golf Club a fost fondat în 2016, deschiderea oficială având loc în octombrie 2017. De atunci ne-am dezvoltat și consolidat echipa, ajungând acum să avem aproximativ 65 de angajați. Am creat locuri de muncă pentru localnici și recrutăm, atunci când este nevoie, din proximitate. Angajații noștri sunt din Alba Iulia și din comuna Ciugud. Avem o echipă tânără, dinamică, orientată mereu către oaspeții care ne trec pragul. Cu toții ne dorim să oferim oaspeților noștri o experiență de neuitat, prin servicii de calitate și facilități la cele mai înalte standarde, având mereu grijă de toate detaliile ce țin de ospitalitate. Ne mândrim cu review-urile primite și cu mesajele de mulțumire de la oaspeții noștri impresionați de ospitalitatea impecabilă a echipei și de serviciile de calitate oferite cu pasiune de colegii noștri.

Ce activități pot desfășura copiii in cadrul complexului dumneavoastră?

Suntem kids-friendly și primim cu drag familiile cu copii. Avem un loc de joacă special amenajat lângă piscină, le punem la dispoziție biciclete pentru copii. În plus, le oferim Snag Golf – un program special pentru copii, o metodă frumoasă și activă de petrecere a timpului liber prin sport și joacă. S.N.A.G (Start New at Golf) este un program eficient și amuzant, ce se desfășoară în deplină siguranță (cu mingi asemănătoare cu cele de tenis, cu arici și crose din plastic, ușoare), dedicat în special juniorilor cu vârste cuprinse între 4-10 ani. Pe perioada vacanței de vară, programul se desfășoară outdoor, cu instructori profesioniști și sub supravegherea părinților.  Iar copiii care doresc să învețe golf, beneficiază de lecții de golf în zona de antrenament. De asemenea, în cadrul unor programe de implicare activă în viața comunității, organizăm lecții de golf pentru copiii de la grădinițele din Alba-Iulia și din comuna Ciugud.

Cat % din clienții dumneavoastră sunt străini? Cum ați reușit sa-i atrageți?

Ponderea turiștilor străini este în jur de 30%. Acest procentaj a avut variații în timpul pandemiei, dar trendul este pozitiv. Străinii, mai ales cei pasionați de golf, sunt atrași de faptul că terenul nostru este singurul din România realizat la standarde internaționale. Amplasarea geografică, condițiile de 4* și bunele recomandări ale celor care ne-au vizitat sunt în avantajul nostru. De asemenea, avem o bună colaborare cu agențiile de turism, participăm la târguri internaționale și menținem un nivel constant al comunicării profesionale cu publicul țintă noastre țintă, atât online, prin social media, cât și ofline.

A fost afectată activitatea dumneavoastră de pandemie? Cum ați reușit să treceți peste acesta perioadă?

Sectorul ospitalității a fost poate cel mai lovit în pandemie, având perioade lungi de suspendare a activității. A fost o perioadă dificilă, la fel ca pentru toate companiile din domeniul HoReCa, dar am reușit să trecem peste ea și să ne păstrăm angajații. În cei doi ani de pandemie am fost nevoiți să închidem resort-ul pentru public în perioadele cu restricții majore și pe perioada iernii (din noiembrie până în martie). Am reușit însă să păstrăm tot personalul, fără să concediem pe nimeni, pentru că punem un accent deosebit pe relația cu angajații noștri. Am avut câteva perioade de șomaj tehnic, dar am plătit mereu salariile la timp. Am ținut mereu legătura cu fiecare dintre ei, i-am ajutat atunci când au avut probleme, am susținut cheltuielile cu testele COVID-19 ori de câte ori a fost nevoie.

Cum credeți ca vor evolua lucrurile in acest domeniu de activitate in perioada următoare?

Suntem optimiști. Turismul își revine, oamenii ies în natură și vor să petreacă timpul liber la aer, la sport, la terasă. Avem programate foarte multe evenimente, atât corporate cât și private. Desigur, trebuie să ponderăm această prognoză optimistă și să o punem în balanță cu provocările post-pandemice: creșterea prețurilor energiei (electricitate, gaz, carburanți), creșterea TVA în serviciile hoteliere, inflația accelerată și limitarea resurselor financiare ale potențialilor noștri clienți. Încercăm să ne menținem într-o zonă de confort financiar pentru clienții noștri care își doresc un moment memorabil, o ieșire în natură, o vacanța bine-meritată sau un eveniment de neuitat. În același timp, luăm în calcul și profilul nostru de afacere și siguranța și stabilitatea financiară a angajaților noștri.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments