web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica de medicamente Sandoz Târgu-Mureş se apropie de afaceri de 100 mil. lei

Fabrica de medicamente Sandoz Târgu-Mureş se apropie de afaceri de 100 mil. lei

Producătorul de medicamente Sandoz SRL, deţinut de compania farmaceutică elveţiană Novartis, a încheiat anul 2021 cu afaceri de 452 mil. lei (92 mil. euro), în creştere cu 6%, potrivit datelor de la ministerul de Finanţe.

Profitul companiei a avut un ritm de creştere mai bun, depăşind anul trecut 17,4 milioane de lei, în creştere cu 65% faţă de 2020. Compania angajează 500 de oameni şi este al treilea cel mai mare producător cu fabrică din România, după Zentiva şi Terapia.

În portofoliul Sandoz sunt 170 de produse, care ajung în peste 100 de ţări la nivel internaţional. Circa 95% din producţia Sandoz în România merge la export, din cele mai recente date, după ce este acoperită cererea de pe piaţa locală.

Ariile terapeutice pentru care Novartis pune medica­mente pe piaţă sunt oncologie, hematologie, boli respi­ra­to­rii, cardiovasculare, antiinfecţioase, neurologie, durere. Sandoz are produse biosimilare şi generice, iar în porto­foliu sunt şi medicamente OTC.

Novartis deţine fabrica din Târgu-Mureş de aproape două decenii, după ce a achiziţionat în 2002 compania slovenă Lek. Slovenii de la Lek cumpăraseră anterior, în 2000, producătorul local de medicamente Pharmatech de la Mioara Şipos, fondatoarea companiei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW