29.7 C
Cluj-Napoca
joi, iulie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALPrimăria Oradea negociază o investiţie de 50 mil. euro, după ce a...

Primăria Oradea negociază o investiţie de 50 mil. euro, după ce a achiziţionat un teren de peste 27 de hectare

Primăria Oradea va achiziţiona un teren de peste 27 de hectare de la Parohia Ortodoxă Română Nufărul în vederea extinderii parcului industrial IV, pentru care va plăti 5,4 mil. euro, într-o perioadă de trei ani de zile. Achiziţia celor 27 de hectare de teren pe care municipiul Oradea o va face de la Parohia Ortodoxă Română Nufărul va duce la extinderea pacului industrial IV, acesta având în prezent o suprafaţă de aproximativ 6 hectare, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea. Conducerea primăriei Oradea a transmis că se află în negocieri pentru o investiţie de aproximativ 50 mil. euro în pacului Industrial Eurobusiness IV.

”Dacă lunile trecute am anunţat o investiţie de peste 100 de milioane de euro în parcul industrial I, acum suntem în discuţii cu un nou investitor, în Oradea, şi avem o scrisoare de intenţie. Urmează ca după achiziţionarea terenului să intrăm în negocieri directe, fiind vorba despre o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro. Este important pentru noi ca în această perioadă să avem terenuri disponibile pentru a le pune la dispoziţia investitorilor, pentru că ne aflăm într-o perioadă bună de atragere a acestora şi trebuie să profităm de acest aspect”, a spus Florin Birta, primarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

Preţul terenului este de 20 euro/metru pătrat, iar prima tranşă de 1,8 milioane de euro va fi achitată în termen de 15 zile de la semnarea contractului, a doua tranşă până cel târziu în data de 15 septembrie 2023, iar a treia tranşă până cel târziu în data de 15 septembrie 2024. 

”Suntem în partea de evaluare a procedurii de introducere a reţelelor de utilităţi, plus construcţia de drumuri în această zonă. Terenul Parohiei Ortodoxe Nufărul este mărginit de noul drum de legătură dintre Oradea şi Sântandrei, drumul de legătură dintre Oradea şi autostradă, plus se va intersecta cu drumul expres Oradea – Arad. Este un teren foarte important, care va avea acces la toate căile rutiere care se vor construi în zonă”, a mai spus primarul Florin Birta.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments