20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSPEEDWELL a obtinut autorizația de construire pentru cea de-a doua clădire rezidențială...

SPEEDWELL a obtinut autorizația de construire pentru cea de-a doua clădire rezidențială din ansamblul mixed-use PALTIM, din Timișoara

SPEEDWELL a primit autorizația de construire pentru cea de-a doua clădire rezidențială din cadrul ansamblului PALTIM. Aceasta este cea de-a treia autorizație obținută de dezvoltator pentru acest proiect, pe lângă cea pentru prima clădire rezidențială și cea pentru lucrările de reabilitare a vilei monument.

Fiind un proiect mixed-use, pe lângă componenta rezidențială, PALTIM va include și spații de birouri și retail. Procesul de obținere a autorizațiilor necesare pentru componenta de birouri din cadrul PALTIM, inclusiv cea pentru renovarea unei clădiri istorice, parte din fosta fabrică, este în stadiu avansat și programat să aibă loc în următoarele câteva luni.

Lucrările de construcție pentru prima clădire rezidențială a ansamblului sunt în plină desfășurare, după ce SPEEDWELL a semnat un contract de colaborare cu STRABAG, Antreprenorul General pentru acest proiect. Cea de-a doua clădire rezidențială PALTIM este formată din 113 apartamente și include studiouri și apartamente de 2, 3 și 4 camere. Împreună cu unitățile din prima clădire, proiectul oferă un total de 236 de apartamente premium.

Amplasat pe malul Begăi, ansamblul PALTIM introduce un concept high-end prin intermediul căruia își propune să creeze o nouă comunitate în una dintre cele mai căutate zone ale Timișoarei, la câțiva pași de centrul orașului și de Parcul Central.

Proiectul PALTIM este și unul de regenerare urbană. Astfel, SPEEDWELL lucrează în prezent la renovarea unei vile monument și va începe în curând lucrările la o secțiune, parte din fosta fabrică de pălării, care va fi recondiționată, conservând astfel patrimoniul istoric și cultural al sitului. 

Pe lângă componenta de regenerare urbană, PALTIM este construit conform standardelor nZEB și folosește materiale de calitate superioară. Sustenabilitatea este un concept care se regăsește în toate proiectele dezvoltate de SPEEDWELL.

Vânzările pentru prima clădire a proiectului au fost lansate în octombrie 2021. De atunci, mai mult de jumătate din stocul disponibil de apartamente a fost vândut. Lucrările de construcție pentru prima clădire și cele de renovare pentru vila monument sunt în curs de desfășurare, conform planului.

”Obținerea autorizației de construire pentru a doua fază a proiectului marchează un pas important și este un moment mult așteptat de echipa SPEEDWELL. Odată cu înaintarea lucrărilor de construcție pentru prima clădire, ne apropiem de momentul în care PALTIM va deveni realitate și va crea un nou standard de viață pentru comunitatea care se va forma aici. Ne bucurăm să fim prezenți în Timișoara, unde autoritățile demonstrează că un dialog constructiv este posibil și suntem convinși de faptul că PALTIM va contribui la dezvoltarea orașului și a zonei.”, declară Didier Balcaen, CEO și Co-Fondator SPEEDWELL.

SPEEDWELL are un portofoliu semnificativ de proiecte în România, incluzând RECORD PARK în Cluj-Napoca, THE IVY, TRIAMA Residence, MIRO și SPACEPLUS în București, PALTIM în Timișoara și RIVERSIDE CITY în Râmnicu-Vâlcea.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments