18.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUNTOLD va genera încasări de 80-100 de milioane de euro pentru județul...

UNTOLD va genera încasări de 80-100 de milioane de euro pentru județul Cluj

Festivalul UNTOLD va genera încasări în acest an, pentru județul Cluj, de 80-100 milioane de euro, au anunțat organizatorii evenimentului.

”Avem niște estimări interesante, după ce ne-am tot chinuit cum să facem să angajăm anumite firme care să ne facă studii tot mai complexe legate de impactul economic al festivalului. La un moment dat, unul dintre partenerii noștri care are acces la aceste date oficiale, dispunând de tranzacțiile prin carduri, cu cotă de piață, a putut să îl calculeze destul de precis. Estimăm că încasările generate de prezența festivalului nostru în tot județul se ridică între 80 și 100 de milioane de euro. Respectiv mai mult decât s-a cheltuit, într-o perioadă similară, în 2019”, a menționat Bogdan Buta, managerul general al UNTOLD.

Peste 15.000 de persoane sunt angrenate în derularea festivalului: echipa tehnică, autorități și voluntari. Organizatorii se așteaptă la un aflux zilnic de 90-98.000 de participanți, în perioada 4-7 august.

”Anul acesta vom inaugura un complex de restaurante, Fantezia, în care vor activa 180 de comercianți și care va fi păstrat și după UNTOLD, până la sfârșitul anului. Vrem să organizăm evenimente aici și în sezonul rece. La UNTOLD va funcționa, în premieră, și un restaurant McDonald’s, cu toate funcțiunile”, a mai spus Buta.

O altă noutate pe care o aducem în România este hotelul tematic. Radisson Blu va fi integrat în conceptul de entertainment al Untold, aici fiind cazați artiști internaționali, vedete, oaspeți ai festivalului. În Parcul Central vor fi amenajate trei „tiny houses”, căsuțe mobile furnizate de Mobexpert, unde vor locui trei câștigători de concursuri și prietenii lor. Cu acest prilej, grupul Asahi își va lansa în România brandul de bere Kozel, din Cehia. Netflix va expune o mașină de Formula 1 Red Bull Racing.

În festival vor exista și 700 de agenți privați de securitate. În perimetrul Untold vor fi amplasate 2 spitale mobile și 4 puncte de prim-ajutor. Autoritățile vor veni cu echipaje canine pentru patrulare și detectare de substanțe interzise sau explozibili.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments