web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Raiffeisen Bank a finalizat primul semestru cu un profit net de 602 mil. lei, plus 50% şi venituri de aproape 1,5 mld. lei

Raiffeisen Bank a finalizat primul semestru cu un profit net de 602 mil. lei, plus 50% şi venituri de aproape 1,5 mld. lei

Raiffeisen Bank a obţinut un profit net de 602 mil. lei în primul semestru (S1) din 2022,  în creştere cu 50% faţă de perioada similară din 2021, evoluţie influenţată de creşterea puternică a creditelor, dar şi a profilului de risc semnificativ îmbunătăţit.

La 30 iunie, activele totale ale bancii depăseau 60 de miliarde de lei, in crestere cu 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar veniturile bancii, de aproape 1,5 miliarde de lei, au crescut cu 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arată raportul financiar al instituţiei.

În paralel, veniturile nete din dobanzi au inregistrat o crestere semnificativa, de 22% fata de anul precedent, pe fondul creditării, dar si datorită creşterii ratelor de dobanda de pe piata. Veniturile nete din comisioane au crescut cu 10% fata de primele 6 luni ale anului 2021, sustinute de intensificarea activitatii tranzactionale si de creditare.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW