web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Braşovul investeşte 54,8 mil. euro în dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ

Braşovul investeşte 54,8 mil. euro în dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ

Compania Apa Braşov SA, operator regional în domeniul alimentării cu apă şi canalizării la nivelul judeţului Braşov, subordonată Consiliului Judeţean Braşov, a demarat o investiţie de 271,4 mil. lei (aproximativ 54,8 mil. euro), susţinută din fonduri europene, pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţ. Investiţia reprezintă doar prima etapă din ’’Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Braşov/ Regiunea Centru’’ a cărui valoare totală depăşeşte 250 de milioane de euro.

Prin intermediul Programului Operaţional de Infrastructură Mare vor fi implementate cele 54,8 milioane de euro până la finele anului 2023, iar pentru perioada 2023-2026, în cadrul viitorului Program Operaţional Dezvoltare Durabilă (PODD) urmează să fie contractată şi implementată diferenţa de aproximativ 200 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Braşov.

Pentru infrastructura de apă potabilă, în etapa I a proiectului se vor realiza extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie a apei pe o lungime de aproape 12 km, în timp ce pentru infrastuctura de canalizare, în etapa I a proiectului sunt cuprinse extinderea şi reabilitarea reţelei pe o lungime de circa 12 km. În perspectivă, urmează alte lucrări de extindere şi modernizare a infrastructurii de apă şi canalizare în localităţile Braşov, Săcele Codlea, Rupea, Ghimbav, Prejmer, Hărman, Feldioara, Hoghiz, Hălchiu, Sânpetru, Bod şi Homorod.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW