web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Familia Baciu din Mureş a ajuns la afaceri de peste 103 mil. euro cu distribuitorul de piese auto Materom

Familia Baciu din Mureş a ajuns la afaceri de peste 103 mil. euro cu distribuitorul de piese auto Materom

Importatorul şi distribuitorul de piese auto Materom, controlat de familia Baciu din localitatea Cristeşti, judeţul Mureş, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de aproape 508 mil. lei (103,2 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 8,1 mil. lei (1,6 mil. euro), aproape triplu faţă de anul precedent, când Materom a avut un câştig net de 2,7 mil. lei (576.000 de euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2020 la un număr mediu de 549 de angajaţi. Materom este o afacere de familie demarată în urmă cu 24 de ani, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul importului şi distribuţiei de piese auto.

Compania din Mureş deserveşte în prezent o reţea de peste 8.000 de clienţi din domeniile: service auto, magazine de piese auto, dealer auto, societăţi de asigurări, flote comerciale, dar şi persoane fizice. Reţeaua de distribuţie Materom cuprinde depozitul central, situat la Târgu-Mureş, şi alte 21 de depozite regionale situate în principalele oraşe din România, iar stocul companiei cuprinde peste 81.000 de articole diferite.

Dealerul local al Skoda din Târgu Mureş a devenit parte a grupului Materom din 2015, grup din care mai face parte şi Materom Automotive, dealer Mercedes-Benz. În 2019, Materom a achiziţionat reprezentanţele Dacia, Renault, Nissan la Târgu Mureş, reprezentanţa Opel de la Braşov şi reprezentanţa Skoda la Bistriţa. Tot în 2019, compania a finalizat construcţia noului centru logistic de la Târgu Mureş, potrivit informaţiilor de pe site-ul Materom. În 2021 compania achiziţionează reprezentanţa Volkswagen de la Sibiu, care devine Materom Autohaus VW.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW