34.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iulie 14, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de medicamente Terapia Cluj vede afaceri de 1 miliard de lei...

Producătorul de medicamente Terapia Cluj vede afaceri de 1 miliard de lei în anul financiar 2022/2023, o creştere de 15%

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, vrea să ducă producătorul de medicamente la venituri de 1 miliard de lei în anul financiar 2022-2023, ceea ce corespunde unei creşteri de peste 15% faţă de rezultatele din anul financiar precedent, potrivit Ziarului Financiar.

Motoarele creşterii pentru una dintre cele mai mari fabrici de medicamente din România sunt asimilarea portofoliului Uractiv de la producătorul românesc Fiterman Iaşi, tranzacţia aşteptând acceptul Concurenţei, dar şi lansarea unor produse noi şi creşterea exporturilor pentru produsele din portofoliul actual al companiei.

”Provocările anului – care rămân în atenţia noastră şi în 2022/2023 – sunt reprezentate de taxa clawback, lipsa forţei de muncă, în special a personalului calificat, creşterea preţurilor la utilităţi, materii prime şi materiale, fapt care impactează cap­italul de lucru şi costurile de producţie, provocările generate de conflictul din Ucraina şi lipsa unui dialog asumat cu instituţiile din domeniul sanitar, care sunt total neinteresate ca România să devină mai independentă în zona medica­mentelor”, a spus Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, citat de ZF.

În anul financiar care cores­punde perioadei 1 aprilie 2021 – 31 martie 2022, veniturile Terapia au ajuns la 865 mil. lei, în creştere cu 11% faţă de anul precedent. Şi profitul net a avut o evoluţie ascen­dentă în perioada menţionată, până la 186 mil. lei, plus 7,5%. La capitolul realizări din anul financiar precedent, Terapia a lansat peste 30 de produse pe piaţa locală şi 10 noi produse la export. De altfel, 23% din vânzările din perioada 2021-2022, până la finalul lunii aprilie, au fost realizate din export.

În mai 2022, Terapia a cumpărat 12 produse sub marca Uractiv de la Fiterman Pharma Iaşi, care generează anual venituri de peste 40 mil. lei. Tranzacţia aşteaptă unda verde de la autorităţi.Uractiv este printre cele mai cunoscute game de suplimente alimentare, incluzând minerale, vitamine, cosmetice şi dispozitive medicale folosite pentru sănătatea tractului urinar. Produsele sunt destinate atât copiilor, cât şi adulţilor.

În prezent, portofoliul Terapia include circa 420 de tipuri de medicamente, inclusiv cele care merg la export. Istoria Terapia începe în 1921, când a fost înfiinţată la Cluj-Napoca, activând ca laborator. În 2014, Ranbaxy intră sub umbrela gigantului indian Sun Pharma, actualii acţionari ai fabricii de la Cluj.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments