web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Afacerile fabricii de fotolii şi canapele Italsofa din Baia Mare au crescut cu 23%, la peste 60 mil. euro

Afacerile fabricii de fotolii şi canapele Italsofa din Baia Mare au crescut cu 23%, la peste 60 mil. euro

Producătorul de fotolii şi canapele Italsofa România, subsidiara locală a grupului italian Natuzzi, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 296,4 mil. lei (60,2 mil. euro), în creştere cu 23% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 8,1 mil. lei (aproximativ 1,7 mil. euro), mai mare cu 5% faţă de anul precedent, când Italsofa a realizat un câştig net de 7,8 mil. lei (1,6 mil. euro), conform datelor publice. Producătorul de fotolii şi canapele a ajuns anul trecut la un număr mediu de 933 de angajaţi.

Din fabrica de 76.000 de metri pătraţi, produsele pleacă aproape în totalitate la export către pieţe precum Germania, Marea Britanie, Franţa şi Spania, potrivit unor informaţii anterioare. Italienii de la Natuzzi au intrat pe piaţa locală în anul 2001, când au început construcţia fabricii din Baia Mare, în care au investit mai mult de 38 mil. euro. 

Fabrica italienilor de la Natuzzi face parte din cele mai mari businessuri din industria de mobilă din România după cifra de afaceri, dar şi din judeţul Maramureş, care s-a conturat drept ’’hub’’ al fabricării de mobilă. Grupul Natuzzi a fost fondat în 1959 de Pasquale Natuzzi, fiind iniţial un mic atelier ce producea canapele din piele.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW