12.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 1, 2023
Google search engine
AcasăANUNȚURIStart-Up Nation 2022 va debuta pe 19 iulie

Start-Up Nation 2022 va debuta pe 19 iulie

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a anunţat, marţi, că programul Start-Up Nation, ediţia 2022, va fi lansat pe 19 iulie şi va avea un subpilon dedicat românilor din Diaspora. El precizează că aşteaptă încă 1,7 miliarde de lei la rectificarea bugetară.

”Ediţia Start-Up Nation din acest an are o primă mare noutate faţă de primele două ediţii: în afara celor 10.000 de beneficiari prognozaţi pentru pilonul de bază va avea un subpilon dedicat strict românilor din Diaspora cu 1000 de beneficiari”, a anunţat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Daniel Cadariu.

Acesta a precizat că lansarea va fi pe 19 iulie, la ora 10, iar perioada de înscriere va fi de 30 de zile lucrătoare, respectiv până pe 1 septembrie, ora 20.00.

”Până pe 19 iulie, toţi cei interesaţi au posibilitatea să facă preînscrieri pe platforma ministerului. Pe 18 va fi un interval de câteva ore în care platforma nu va funcţiona, motivat de faptul că cei de la STS vor face ultimul import de date din bazele de date de la Registrul Comerţului”, a adăugat Cadariu.

Ministrul antreprenoriatului şi turismului a precizat că obiectivele programului vor fi stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, îmbunătăţirea performaneţelor economice ale acestora, dezvoltarea sustrenabilă, inovare şi pregătire antreprenorială şi crearea de noi locuri de muncă.

”Bugetul pentru acest an va fi de 520 de milioane de lei, dintre care 500 de milioane credite de angajament, 20 de milioane credite bugetare. Bugetul total necesar va fi de 2,2 miliarde de lei. În urma discuţiilor avute la MF am primit asigurarea că vom primi finanţare la rectificare pentru a putea implementa în totalitate acest program. Vor fi granturi maxime de 200.000 de lei prntru cei care vor crea minimum două locuri noi de muncă şi de maximum 100.000 de lei pentru cei care vor crea doar un loc de muncă”, a mai spus Daniel Cadariu.

Ministrul a precizat că în ediţia a treia nu va mai fi punctat numărul locurilor de muncă nou-create, dar că se vor puncta activităţile cu plus-valoare în România, respectiv incvestiţiile inovative, energia verde, digitalizarea şi pregătirea antreprenorială.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments