33.7 C
Cluj-Napoca
marți, iulie 16, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURIRaiffeisen Bank a demarat înscrierile pentru cea de-a doua ediţie a programului...

Raiffeisen Bank a demarat înscrierile pentru cea de-a doua ediţie a programului pentru fermieri, dedicat agriculturii sustenabile

Raiffeisen Bank anunţă că a demarat înscrierile pentru cea de-a doua ediţie a programului GreenFields Academy, prin intermediul căruia fermierii pot avea acces la bune practici, tehnologii inovatoare si pot face schimb de experienta, alaturi de profesionisti locali si internationali ai companiilor si asociatiilor din agricultura, intrand in contact cu practicile fermelor performante din Romania. Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Syngenta, RWA Agro, IPSO Agricultura, Yara Romania, Patrick Valmary Consult si AMAZAG, cu sprijinul Alisa Farming, Grup Serban, AIDER si APPR.

”Anul acesta avem in plan sa selectam ferme care inoveaza si care contribuie la dezvoltarea sustenabila a agriculturii, punandu-le la dispozitie o curricula tehnica non-comerciala bogata, axata pe accesul la experientele din camp si tehnologii de ultima ora”, spune Laurentiu Asimionesei, reprezentant al companiei AMAZAG, fondator al GreenFields Academy.  

Scopul programului este sa contribuie la dezvoltarea unui cadru adecvat practicarii durabile a agriculturii, prin conservarea apei, imbunatatirea calitatii solului prin lucari minime, exploatarea covoarelor vegetale si a culturilor verzi de acoperire, reducerea cantitatii de inputuri aplicate la hectar, agricultura circulara, conservarea resurselor si a biodiversitatii, sechestrarea carbonului in sol, utilizarea agriculturii digitale si a celei de precizie – toate acestea tinand cont de indicatorii de profitabilitate ai fermelor, arată datele transmise joi de reprezentanţii Raiffeisen Bank.

Potrivit acestora, GreenFields Academy va include o grupa de 20 de fermieri selectati din toate zonele Romaniei, care pentru 8 luni de zile vor lua parte gratuit la program. Curricula cursului consta intr-un mix de predare online si reuniuni tehnice organizate in camp si este formata prin integrarea informatiilor provenite direct de la specialistii locali si internationali ai companiilor si fermelor partenere, cu cele furnizate de Patrick Valmary, consultant in agricultura integrata durabila si partener al proiectului.  

Inscrierile in program se desfasoara până pe 5 august. Fermierii o pot face direct pe site-ul programului, unde pot consulta si detaliile de desfasurare ale programului, criteriile de eligibilitate si cele de admitere.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments