9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURILeader Team Broker a lansat Asigurarea Titlului de Proprietate, poliță ce despăgubește...

Leader Team Broker a lansat Asigurarea Titlului de Proprietate, poliță ce despăgubește proprietarii în cazul clădirilor și terenurilor cu risc de litigiu

Leader Team Broker, jucător cheie pe piața asigurărilor de nișă din Europa, a lansat Asigurarea Titlului de Proprietate (Title Insurance), produs inovator ce se adresează persoanelor fizice și/sau juridice ce achiziționează clădiri sau terenuri, inclusiv clădiri istorice, și vor să se protejeze de riscul unor pagube provocate de eventuale nereguli din dreptul de proprietate sau litigii apărute ulterior. Astfel, această poliță plătește costul ”perfectării” drepturilor de proprietate și oferă despăgubiri în cazul în care noul proprietar pierde terenul sau clădirea achiziționate.

”Situația proprietăților în România este de multe ori neclară, din cauza istoriei zbuciumate și a numeroaselor legi stufoase care reglementează acest domeniu și care, de multe ori, se bat cap în cap. De aceea, chiar și la mai bine de 30 de ani de la apariția legislației privind retrocedarea terenurilor și clădirilor confiscate de comuniști și în lipsa unui Registru Cadastral bine pus la punct, piața imobiliară este expusă ambiguității și nesiguranței privind drepturile de proprietate. Încă întâlnim cazuri în care cineva cumpără o proprietate, documentele de proprietate sunt, aparent, în regulă, iar după câțiva ani, noul proprietar află că acea proprietate este revendicată de altcineva, care de multe ori o și câștigă în instanță. Situația este extrem de sensibilă în special în cazul terenurilor sau imobilelor cu valoare mare. Pentru a elimina acest risc, am venit cu o soluție care asigură practic titlul de proprietate pentru cei care achiziționează imobile și terenuri. <<Title Insurance>> se adresează tuturor persoanelor fizice și juridice care vor să-și pună la adăpost dreptul de proprietate asupra noii achiziții, fără teama că, într-un interval oarecare de timp, vine un terț și revendică în instanță proprietatea lor. De asemenea, dacă ulterior apar dovezi de fraudă, de fals sau de încălcări ale proprietății, care nu sunt cunoscute de către cei care cumpără o asemenea proprietate, aceștia vor fi despăgubiți, dacă au încheiat o astfel asigurare la achiziția imobilului”, a declarat Răzvan Rusu, fondatorul Leader Team Broker.

Asigurarea Titlului de Proprietate despăgubește daune și costuri legale care pot apărea într-o varietate de situații, inclusiv pierderea parțială sau totală a titlului de proprietate, costuri de demolare sau de consolidare/renovare a clădirilor, pierderi cauzate de întreruperea activității/repunerea în funcțiune, în cazul firmelor, deprecierea valorii imobilului/activului sau plata oricăror despăgubiri și costuri de judecată, în cazul unor decizii stabilite de instanță.

Încheierea poliței de asigurare a titlului de proprietate se face în momentul achiziționării proprietății și acoperă fie proprietarul, fie creditorul care a finanțat ipoteca. Asigurarea Title Insurance este valabilă până la revânzarea proprietății și poate fi transmisă mai departe viitorului proprietar.

”Recomandăm cu tărie încheierea unei asigurări a titlului de proprietate, în special companiilor care achiziționează terenuri pe care construiesc sedii de birouri, depozite logistice, mall-uri, mari centre comerciale sau de agrement. La ora actuală, sunt mulți jucători în România care au cumpărat proprietăți, au construit pe ele și și-au început activitatea, iar acum se găsesc în situația în care trebuie să se relocheze sau să sisteze activitatea din cauza revendicării terenului pe care au construit. Cel care revendică o astfel de proprietate poate merge până la a cere în instanță sistarea activității până la rezolvarea litigiului. O altă categorie pentru care recomandăm această poliță sunt clădirile istorice, de patrimoniu, proprietăți pentru vânzarea cărora este nevoie de o serie de avize și aprobări speciale. Lipsa unui astfel de document la momentul vânzării poate duce, mai târziu, la pierderea proprietății, în cazul în care statul sau o terță persoană revendică imobilul”, a spus Alexandra Elena Durbacă, CEO Leader Team Broker.

Polița de asigurare a titlului de proprietate emisă de Leader Team Broker se poate încheia nu numai în România, ci și pe teritoriul altor țări din Uniunea Europeană, caz în care se aplică legislația ce reglementează proprietatea din statul respectiv.

Title Insurance se adresează tuturor proprietăților cu o valoare mai mare de 500.000 de euro, atât pe segmentul rezidențial, cât și comercial.

Leader Team Broker de asigurare este o companie de brokeraj în asigurări cu prezenta la nivel european si cu peste 16 ani de experiență în managementul riscului și asigurări. Compania este recunoscută ca unul dintre cei mai inovatori jucatori de brokeraj in asigurări cu produse unice de răspundere, sanatate, cyber security, produse pentru industria IT, industria navală, aviație, energie, marketing si HR.

Anul trecut, Leader Team Broker a intermediat prime în valoare totală de peste 7,2 milioane de euro, cea mai mare sumă din istoria companiei, cele mai vândute asigurări din portofoliul firmei de brokeraj fiind cele auto, cele pentru risc de atac cibernetic (Cyber Risk) și asigurările pentru bunuri și clădiri. Compania s-a extins, totodată, și în 20 de țări din UE, unde a vândut cu precădere asigurări Cyber și Amazon.

În 2021, Leader Team Broker a primit in UK-Londra, distincția de ”Brokerul de asigurări al anului”, în cadrul premiilor Corporate LiveWire, pentru gradul de creativitate și de inovare a produselor de asigurare, concepute pentru noile industrii aflate în dezvoltare și care acoperă noile provocări ale mediului de business.  Juriul a apreciat felul în care Leader Team Broker sparge tipare și vine cu produse creative, pentru industrii aflate în plină expansiune și pentru riscuri dintre cele mai diverse.

În 2020, performanțele companiei au fost recompensate de publicația Piața Financiară cu titlul de ”Brokerul anului în asigurări” și de Financial Intelligence cu distincția ”Asigurarea pentru securitate cibernetică a anului 2020”. 

Publicația londoneză ”Treat Technologies” dedicată știrilor din domeniul securității cibernetice a inclus Leader Team Broker în top 20 companii la nivel mondial care oferă cele mai bune soluții și produse de asigurare în ”cyber insurance”. În anul 2017, compania a primit premiul ”Cel mai creativ Broker de asigurare din România”, oferit de Media XPrimm iar în 2019 a primit premiul pentru „Inovație și Digitalizare”, fiind singura companie de brokeraj care a folosit tehnologia RPA pentru operațiunile financiare repetitive. Compania a fost premiată în 2020 de publicația Piața Financiară, la Gala e-finance, cu premiul „e-Risk” pentru cel mai bun produs destinat prevenirii și acoperirii riscului de atacuri cibernetice. Leader Team este singura companie de brokeraj în asigurări care a dezvoltat conceptul iDoctor, un program integrat de servicii medicale naționale și internaționale, având la bază un program de asigurări personalizat

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments