21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCel mai mare festival de Esports din ţară are loc în noua...

Cel mai mare festival de Esports din ţară are loc în noua sală polivalentă din Oradea

Cele mai bune 16 echipe europene de Counter-Strike CS:GO au ajuns la Oradea pentru a-și revendica titlul de campioană europeană și locul în cadrul Campionatului Mondial din Bali (Asia). Acestea sunt împărțite în 4 grupe, iar câștigătoarea fiecărei grupe va ajunge mai apoi în semifinale, urmând ca pe 10 iulie să fie anunțată marea câștigătoare. 

Reprezentanta României, echipa OneTapGaming, se va lupta astăzi în grupe cu echipele din Muntenegru, Norvegia și Israel. Competiția Euro CS:GO face parte alături de alte competiții din Digital Crusade 2022, primul festival dedicat Esports-ului din România.   

Prize pool-ul campionatului de CS:GO se ridică la 25.000 dolari. Câștigătoarea Euro CS:GO 2022 va ajunge la finalul anului la Campionatul Mondial din Bali (Asia). Echipa OneTapGaming, reprezentanta României de anul acesta, a ocupat în 2021 locul 2 la Campionatul Mondial din Israel. 

Digital Crusade 2022 – 5 competiții de Esports în 5 zile de festival 

Alături de Campionatul European de CS:GO, între 6 și 10 iulie vor mai avea loc alte patru competiții: Crusaders Crown, Esports Corporate, Girl Gamer European Championship și încă un turneu surpriză. Prize pool-ul total al acestor competiții se ridică la peste 50.000 de dolari.

Toate competițiile din cadrul festivalului pot fi urmărite pe canalele de Twitch și YouTube ale Digital Crusade. Pe lângă competiții, participanții la festival îi vor putea asculta pe 5GANG (7 iulie), Macanache (9 iulie) și El Nino (10 iulie).

Digital Crusade este unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente de Esports din România, fondat în toamna anului 2018 la Cluj-Napoca. Cu o experiență de peste 14 evenimente în domeniu, ce au avut loc în decursul a trei ani, Digital Crusade pregătește în fiecare sezon noi competiții dedicate gaming-ului, având ca misiune popularizarea fenomenului de Esports în România și ridicarea constantă a standardul național din domeniu. Evenimentul are pentru prima dată loc în format live în Oradea, la Oradea Arena, cu sprijinul Primăriei Oradea și al Asociației pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune.

”Este un prim pas în crearea unui festival cu tradiție în Oradea, dedicat pasionaților de sporturi digitale. Acest tip de eveniment, pe lângă faptul ca atrage un număr mare de echipe din toată Europa, atrage și un public numeros din Oradea și din marile orașe din România. Cu acest tip de eveniment vizăm o categorie de vizitatori tineri, care venind însoțiți alături de familie și prieteni, contribuie la un nou segment de turiști. De asemenea, faptul că noua sală polivalentă găzduiește, la scurt timp după inaugurare, un eveniment care implică noi tehnologii, nu poate să fie decât de bun augur, punând noua sală pe harta evenimentelor complexe din această zonă a Europei”, a precizat Alexandru Chira, director executiv al APTOR. 

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments