web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de sisteme de evacuare Purem Oradea au ajuns în şase ani la afaceri de peste 3,2 mld. lei

Producătorul de sisteme de evacuare Purem Oradea au ajuns în şase ani la afaceri de peste 3,2 mld. lei

Producătorul de sisteme de evacuare Purem Oradea (fosta Eberspaecher Exhaust Technology România), subsidiara locală a grupului german Eberspächer a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 3,274 mld. lei (665,6 mil. euro), în creştere cu 52% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de 51,2 mil. lei (10,4 mil. euro), mai mult cu 5,5% faţă de anul precedent, când Purem Oradea a realizat un câştig net de 48,6 mil. lei (10 mil. euro), conform datelor publice. Fabrica de sisteme de evacuare din Oradea a ajuns anul trecut la un număr mediu de 714 angajaţi, cu 64 de oameni mai mult faţă de anul anterior. Din 2021, divizia de tehnologie de evacuare a grupului Eberspächer funcţionează sub brandul ’’Purem by Eberspaecher’’.

Purem Oradea (fosta Eberspaecher Exhaust Technology România) a fost înfiinţată în luna decembrie 2015, cu sediul în parcul industrial Eurobusiness I din Oradea, însă germanii au inaugurat oficial fabrica de sisteme de exhaustare pentru industria auto (ţevi şi convertoare catalitice) în toamna anului 2016

Fabrica are o suprafaţă totală de 26.500 mp, din care 15.500 mp este suprafaţa de producţie, fiind construită în mai puţin de opt luni, pe un teren de circa 11 hectare, din parcul industrial aflat în proprietatea primăriei din Oradea, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Unitatea de producţie de la Oradea include atât zone logistice, cât şi de producţie, dar şi un complex de birouri, aflându-se în vecinătatea fostului centru de producţie şi suport Emerson, actualul sediu Nidec (în 2016 operaţiunile Emerson din Oradea au fost preluate integral de japonezii de la Nidec Corporation).

Fabrica din Oradea produce pentru constructorii auto Audi, BMW, Renault, Dacia, Fiat, Jaguar Land Rover, VW, dar colaborează şi cu alţi clienţi care livrează către aceştia OEM (Original Equipment Manufacturer), conform unor informaţii anterioare. Grupul Eberspächer este unul dintre furnizorii mari la nivel global de sisteme de evacuare, sisteme de încălzire pentru autoturisme şi sisteme de aer condiţionat pentru autobuze, investiţia de la Oradea fiind prima unitate de producţie dezvoltată de grupul german pe piaţa locală. Printre clienţii germanilor se numără aproape toţi producătorii de autovehicule de pasageri şi comerciale din Europa, America de Nord, dar şi din Asia.

Compania a fost înfiinţată în anul 1865 la Esslingen, Germania, de către Jakob Eberspächer, ca o întreprindere meşteşugărească. Grupul german are peste 80 de unităţi de producţie în 29 de ţări, în care lucrează aproximativ 10.000 de angajaţi. În 2020, grupul german a realizat o cifră de afaceri totală de aproximativ 4,9 mld. euro, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW