web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Investiție gigant la Oradea: Germanii de la STIHL au 125 de milioane de euro pentru o fabrică de echipamente electrice în Parcul Industrial Eurobusiness I

Investiție gigant la Oradea: Germanii de la STIHL au 125 de milioane de euro pentru o fabrică de echipamente electrice în Parcul Industrial Eurobusiness I

Compania Andreas STIHL Power Tools SRL, subsidiară a holdingului AndreasSTIHL AG&Co. KG. din Germania, intenționează să construiască în Parcul Industrial Eurobusiness I din Oradea, de pe Calea Borșului, o nouă locație de producție in valoare de 125.000.000 euro, pe o suprafață de teren de aproximativ 147.000 mp.

Această investiție se va realiza etapizat și a rezultat în urma unor negocieri directe, reprezentând cea mai importantă investiție de la înființarea Agenției de Dezvoltare Locală Oradea SA până în prezent. Contractul privind investiția s-a semnat azi, 28 iunie, de către reprezentanții Primăriei Municipiului Oradea, reprezentanții ADLO SA., respectiv cei ai Societății AndreasSTIHL Power Tools SRL.

Compania STIHL activează în domeniul fabricării de echipamente electrice pentru exterior, pentru profesioniști şi consumatori exigenţi, și și-a exprimat intenția de a desfășura în Parcul industrial EBP I activitățile specifice domeniului de activitate și a oricăror altor activități conforme cu Regulamentul de funcționare al parcului industrial. Aceasta preconizează începerea producției în Oradea la jumătatea anului 2024, urmând a genera, pentru început, un număr de 150 de locuri de muncă.

”Aceasta reprezintă o investiție strategică pentru municipiul Oradea. Conceptul de business promovat, facilitățile oferite investitorilor, dar și buna colaborare dintre mediul public si cel privat au avut un rol esențial în evoluția și dezvoltarea economică a municipiului Oradea. ADLO s-a dovedit a fi un model de succes, respectiv un catalizator al dezvoltării economice al județului Bihor, atingând un total de investiţii atrase până în prezent de 0,55 miliarde euro”, a declarat primarul municipiului Oradea Florin Birta.

Reprezentanții companiei STIHL au ales Oradea datorită poziționării geografice.

”STIHL realizează o mare parte din vânzările sale de baterii în regiunea europeană. Orașul Oradea ne-a convins nu doar prin conectarea optimă la piețele care sunt importante pentru noi, ci și prin infrastructura dezvoltată corect și condițiile economice bune”, a transmis Martin Schwarz, membru executiv STIHL pe producție și achiziții

Această investiție reprezintă încă o dovadă a deschiderii și efortului depus de municipalitate în dezvoltarea infrastructurii orașului și a facilităților oferite, acesta fiind un factor decisiv pentru investitori, atât în ceea ce privește serviciile oferite precum și datorită proiectelor dezvoltate de către ADLO din ultimii ani.

”Suntem recunoscători pentru buna colaborare și dorim să mulțumim pe această cale Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR N-V) pentru recomandarea parcurilor industriale din Oradea investitorilor străini”, a menționat Alina Silaghi, director general ADLO S.A.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW