web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Bugetul Untold pentru ediţia din acest an este estimat la 18 milioane de euro

Bugetul Untold pentru ediţia din acest an este estimat la 18 milioane de euro

UNTOLD, cel mai mare festival de muzică electronică şi pop din România, dar şi unul dintre cele mai importante festivaluri de acest fel la nivel internaţional, are anul acesta un buget de 18 mil. euro, potrivit Ziarului Financiar.

Aproape jumătate din bugetul festiva­lului merge către partea de scenă şi act artistic, dar festivalul are un impact major asupra comunităţii din Cluj pe componenta de business – cazare, mâncare, restaurante, malluri sau transport în comun -, care merge chiar până în judeţele vecine.

”Există o investiţie masivă în zona de producţie. Pentru 2022, bugetul festivalului UNTOLD este estimat la 18 mil. euro, iar din această sumă, circa 40% reprezintă costuri cu partea artistică şi partea de scenă. Amprenta Untold nu e doar pe Cluj la nivel de business, ci merge şi în afara judeţului. Ştim situaţii  în care oamenii şi-au găsit cazare la limita Clujului. E clar că dimensiunea festivalului necesită multă creativitate pentru tot ceea ce înseamnă oameni angrenaţi în organizarea festivalului”, a spus Eduard Chereji, director de marketing şi comunicare al UNTOLD, citat de ZF.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW