web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Bistriţenii de la RAAL au accesat 5 mil. euro de la CEC Bank pentru susţinerea business-ului

Bistriţenii de la RAAL au accesat 5 mil. euro de la CEC Bank pentru susţinerea business-ului

CEC Bank a acordat o finanţare de 5 milioane de euro producătorului de sisteme de răcire pentru industria agricolă, auto şi construcţii RAAL Bistriţa, pentru susţinerea activităţii curente. Creditul este cu garanţie emisă de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID 19, care acoperă 90% din împrumut.

”Este un domeniu cu un mare potenţial în contextul actual al relocării activităţilor industriale cât mai aproape de utilizatorii finali, în contextul preocupărilor la nivel global pentru reducerea amprentei de carbon”, explică Bogdan Neacşu, Director General CEC Bank.

RAAL Bistriţa produce aproape în totalitate pentru export, pentru industria utilajelor agricole, utilajelor pentru construcţii, industria minieră, vehiculelor comerciale şi auto. Compania produce sisteme de răcire şi componente ale acestora, radiatoare, răcitoare de ulei, răcitoare de aer şi condensatoare pentru climă (fabricate din aliaje de aluminiu sau oţel inox) pentru utilaje agricole şi de construcţii, aplicaţii industriale, auto, comerciale, instalaţii hidraulice.

Printre clienţii RAAL se află John Deere, Class, AGCO, Friulair, BRP Rotax, JCB, Ingersoll Rand, Linde, Parker, Mikropor, Van Hool, Voith, ABB, Tobrocco, Himoinsa, Manitou, Novetec, Carrier, Liebherr, Kaiser, Continental Germania sau Renault Truck Defence din Franţa, conform unor informaţii anterioare. Majoritatea clienţilor provin din Uniunea Europenă, ponderea cea mai mare fiind deţinută de Germania, UK, Italia, Austria şi Franţa. În urmă cu şapte ani, RAAL a deschis la Prundu Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, o unitate de fabricaţie a structurilor metalice, cu o suprafaţă de aproximativ 6.000 mp, o investiţie de aproximativ 12 mil. euro.

RAAL a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 322,9 mil. lei (65,6 mil. euro), în creştere cu 26% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a revenit anul trecut pe profit, având un câştig net de 13 mil. lei (2,6 mil. euro), de la o pierdere de 39,2 mil. lei (8,1 mil. lei) suferită în anul anterior, conform datelor publice. RAAL a ajuns anul trecut la un număr mediu de 2.045 de angajaţi, cu 312 oameni mai mult decât în anul precedent.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW